Laucesas pagastā atklāta telpa bērniem sportošanai un brīvā laika pavadīšanai

10. oktobrī Laucesas pagasta Mirnijas ciemā tika atklāta telpa, kurā jaunieši var aktīvi sportot, izmantojot trenažierus un sporta inventāru.
Visu vasaru jaunieši paši labiekārtoja šo telpu, veicot dažādus darbus, piemēram, līmējot tapetes, krāsojot sienas un klājot laminātu. Galvenais mērķis bija izveidot sporta istabu, jo pagastā ir daudz sportisku jauniešu, kuriem nepieciešama vieta treniņiem. Ar Augšdaugavas novada pašvaldības un Izglītības pārvaldes Jaunatnes lietu daļas atbalstu tika iegādāti trenažieri un cits sporta inventārs.
Sporta organizatora Pāvela Pancerko vadībā tika uzstādīti trenažieri un pabeigti labiekārtošanas darbi. Atklāšanas ceremonijā piedalījās novada pašvaldības izpilddirektors Pēteris Dzalbe un Jaunatnes lietu daļas vadītāja Olesja Ņikitina, kuri izteica pateicību jauniešiem par viņu iniciatīvu un ieguldīto brīvprātīgo darbu. Blakus sporta istabai drīz tiks atvērta arī vieta, kur jaunieši varēs pulcēties un lietderīgi pavadīt brīvo laiku.
Bērni un jaunieši ar prieku sagaidīja telpas atklāšanu un ar nepacietību gaida iespēju izmantot trenažierus. Viņi pateicās sporta organizatoram Pāvelam, kurš ne tikai koordinē sporta aktivitātes, bet arī organizē tematiskus vakarus, galda spēļu turnīrus un citas nodarbes. Arī vecāki izrādīja interesi piedalīties sporta nodarbībās, tiklīdz būs noteikts sporta istabas darba laiks.