Kalniešu bibliotēkā notika konservējumu izstāde un degustācija 

9. oktobrī Kalniešu pagasta bibliotēkā norisinājās pasākums “Mana brīnišķīgā burciņa”, kurā bija aicināti piedalīties visi interesenti. Ieejas biļete bija burciņa ar pašgatavotiem krājumiem ziemai, kas pasākuma laikā tika nogaršoti.
Izveidojās bagātīga un garšām pilna mājas konservējumu izstāde. Līdzās tradicionālajiem tomātiem, gurķiem un paprikai pārsteidza arī neparastākas garšas, piemēram, “Sievasmātes mēles” salāti lika visiem saprast šo nosaukuma izvēli. Degustācijai tika piedāvāta arī baklažānu uzkoda, marinēts ķirbis ar krustnagliņām un paprika sinepju mērcē, kā arī neaizmirstamās marinētās cūcenes un daudzi citi gardumi.
Otrajā izstādes daļā tika prezentēti dažādi ievārījumi. Tika baudīti ievārījumi, kas gatavoti no plūmēm, upenēm, bumbieriem ar āboliem un banāniem, ābolu mērce ar iebiezināto pienu un plūmju “Nutella”. “Mistērijas burciņa” piedāvāja nogaršot ievārījumu no pašaudzētas melones.
Pasākumam bija sarīkota arī tematiska grāmatu izstāde ar nosaukumu “Mana brīnišķīgā burciņa”.
Pasākuma īpašā viešņa bija Valentīna Bārtule no Indras, kura dalījās ar dažādu konservu receptēm un noderīgiem padomiem to pagatavošanā. Degustācijas laikā varēja nogaršot viņas gatavoto marinēto speķi, dažādas mērces un pat priežu čiekuru ievārījumu, kā arī citus gardumus.
Tikšanās laikā tika izklāstītas dārzeņu un augļu konservēšanas receptes, ieteikumi dzērienu gatavošanai un veidi, kā ātri un garšīgi sagatavot dārza veltes, lai nodrošinātu ģimeni ar vitamīniem visa gada garumā.
Dalībnieki viens otram novēlēja veiksmīgu konservēšanu, pilnus pagrabus rudenī un tukšas burciņas pavasarī, ar jaunu recepšu gaidām.
 

Marijas Dilbas foto