Aizvadīts noslēdzošais pārgājiens “Latgales pārgājienu dienu” sērijā

6. oktobrī Krāslavas novada Tūrisma informācijas centrs (TIC) sadarbībā ar Latgales Tūrisma asociāciju organizēja rudens pārgājienu apkārt Geraņimovas Ilzas ezeram. Pārgājiena mērķis bija ne tikai baudīt rudens dabas krāšņumu un kustēties, bet arī iepazīt vietējos tūrisma objektus, pavadīt laiku kopā un vairot pozitīvu noskaņojumu. Šis bija desmitais un noslēdzošais pārgājiens “Latgales pārgājienu dienu” sērijā, ko jau otro gadu veiksmīgi rīkoja Latgales Tūrisma asociācija.
Dalībnieku skaits ar katru gadu pieaug, un šogad tas sasniedza rekordlielu skaitu – 202 cilvēkus. Lielākā daļa dalībnieku bija no Krāslavas novada, taču ieradās arī cilvēki no Rēzeknes, Daugavpils un citiem Latgales novadiem, kā arī tālākām vietām, piemēram, Rīgas, Dienvidkurzemes, Salaspils un citām pilsētām.
Pārgājiens sākās Kastuļinas pagastā pie Kastuļinas tautas nama, un maršrutā bija iekļauti vairāki tūrisma objekti. Dalībnieki apmeklēja viesu māju “Bekišķi”, kur kopīgi nofotografējās ar skaistu skatu uz ezeru, un tika laipni uzņemti kempingā “Zemeņu krastiņi”, kur Anita Reščenko sagaidīja ar akordeona spēli un siltu zāļu tēju. Tāpat viesi tika cienāti ar medus un aveņu produktiem zemnieku saimniecībā “Mežinieki” un varēja aplūkot “Stivriņu” saimniecību, kas izcēlās ar viesmīlību un skaisti izrotātu apkārtni.
Maršruts noslēdzās pie viesu mājas “Karina Home”, kur īpašniece Karina Stivriņa sagaidīja dalībniekus ar nelielu koncertu, un visi tika pacienāti ar gardu zupu un kūkām. Noslēgumā katrs dalībnieks saņēma medaļu un daudz pozitīvu iespaidu. Kopumā sešās stundās tika noieti 23 kilometri, apmeklējot sešus tūrisma objektus. Pārgājiena laikā dalībnieki piedalījās arī akcijā “Daru labu dabai”, savācot trīs maisus atkritumu.