Izdots dzejas kopkrājums “Krāslava”

28. septembrī Krāslavas novada muzejā norisinājās dzejas kopkrājuma “Krāslava” atklāšanas svētki, ko pavadīja dzeja, mūzika un smiekli.
Šis kopkrājums ir autoru dāvana pilsētas simtgadei, kas tika atzīmēta iepriekšējā gadā. Krājumā ietvertie darbi runā par mājām, dzimtajām vietām, saknēm, spārniem, sirds siltumu un mīlestību. Tajā apkopoti Krāslavas novada muzeja, Krāslavas novada Tūrisma informācijas centra un Krāslavas kultūras nama gadu gaitā rīkotajos literārajos konkursos iesniegtie darbi, kā arī autoru personīgie iesniegumi.
Krājumā iekļauti divdesmit trīs autoru darbi, tostarp Viktora Bernāna, Karīnas Biruļes, Madaras Ērikas Daņiļevičas, Lidijas Dundares, Ināras Dzalbes, Līvas Dzalbes, Andras Gaigalas, Otīlijas Kromānes, Feliciana Lukaševiča u. c. Vizuālo noformējumu veido Aijas Trunovičas-Stivriņas tušas zīmējumi, bet krājumu sastādīja Žaneta Moiseja un Ināra Dzalbe. Papildus krājumam ir pievienoti QR kodi ar sešām audio/ video versijām.
Krājuma izdošanu finansiāli atbalstīja biedrība “Daugavas savienība” un Krāslavas novada pašvaldība, to izdevusi Daces Junemanes izdevniecība “Domu pērles”.
Pasākuma muzikālo un saturisko noformējumu nodrošināja Krāslavas novada muzejs, Krāslavas novada mākslas un mūzikas skolas pedagogi Tatjana Sevastjanova un Vadims Grabovskis, vokālais ansamblis “Noktirne” Ritas Andrejevas vadībā, kā arī dzejnieki un mākslinieki – Viktors Bernāns, Sabīne Danovska un citi.

 

Jurija Rogas foto