Līksnieši noteica smagākos ķirbjus

28. septembrī Līksnā notika pirmās ķirbju svēršanas sacensības, kurās piedalījās lielo ogu jeb milzīgu ķirbju un mazo ogu jeb ķirbju pastarīšu lolotāji.
Nominācijas “Smagākais ķirbis” balvu ieguva Gunta Mežule ar 66,38 kg smago ķirbi. Gunta pastāstīja “Vietējai Latgales Avīzei”: “Mēs ķirbjus nemaz nemanījām, kamēr lapas nesāka noplakt. Tad par lielu pārsteigumu sapratām, ka mūsu oranžos brīnumus redz pat no Pārdaugavas. Mans milzu ķirbis auga labi pastāvējušu kūtsmēslu čupā, visu laiku Daugavas vēju appūsts, tādēļ visu vasaru laistīts. Milzenim bija arī kādi pieci brāļi un māsas.”
Savukārt nominācijas “Dižākais ķirbis” balva pasniegta otrā smagākā ķirbja – 46,58 kg – īpašniecei Signei Žukai. Pasākuma apmeklētāji balsojumā piešķīra savas simpātijas balvas. Proti, ar nominācijas “Spilgtākais ķirbis” balvu sumināts 45,36 kg smagā ķirbja īpašnieks Adriāns Šaršūns, bet Iveta Žilvinska ir nominācijas “Simpātiskākais ķirbis” balvas laureāte, jo izlolojusi 45,42 kg smagu lielo ogu. Īpašas nominācijas “Izmēram nav nozīmes” balva iepriecināja Arvīdu Ratnieku, kurš uz svariem uzlika dārzā izaugušo 0,48 kg vieglo ķirbju pastarīti. Bija sarūpēta arī pateicības balva, un to saņēma Lūcija Brikše par aktīvu iesaisti un konkursam pieteikto milzu burkānu. 
Pasākumu, kas notika Līksnas bagāžnieku tirdziņa ietvaros, rīkoja un ķirbjus svēra biedrības “Mūsu Līksnai” komanda – Ieva Kudiņa, Sintija Giptere, Biruta Ozoliņa, Skaidrīte Kaļķe un citi. Ieva raksta šīs biedrības Facebook lapā internetā, ka ķirbju svēršanas sacensības izvērtās gana jautras un sirsnīgas un ka žūrija vērtēja 15 ķirbjus, tāpat konkursā piedalījās jau pieminētie dekoratīvie ķirbji un pat milzu burkāns.
 

 

Egitas Terēzes Jonānes teksts, Birutas Ozoliņas un Guntas Mežules foto

Vairāk foto - laikrakstā un Facebook