Jaunie dzejas rakstītāji no Rēzeknes viesojās Ogrē

28. septembrī – Dzejas dienu mēneša izskaņā – Ogres Centrālajā bibliotēkā notika radošo darbu konkursa “Manas pasaules spogulis vārds” un projekta “Ar miera elpu plaukstās” noslēguma pasākums, ko rīkoja Skaidrīte Logina, literātu biedrības “Sirdsdoma” vadītāja.
Konkursam tika iesūtīti 57 darbi no sešām sadraudzības vietām. To skaitā bija darbi no Ogres, Taurupes skolas, Rikavas un Rēzeknes. Laureātu vidū bija arī Rikavas jauno literātu kopas “Dzejas garša” dalībnieces Diānas Dimzules un biedrības “Latgales ūdensroze” valdes locekles Ievas Puzirevskas dzejoļi. 
Pasākumu ar Emīla Dārziņa “Melanholisko valsi” atklāja skolniece no Ogres. Tā bija tik skaista vijoles spēle, ka lika sajusties kā simfoniskā orķestra koncertā. Pēc tam izskanēja Ogres pamatskolas audzēkņu radošais stāsts par projektu un dzejoļu tapšanu. Izrādās, ka tā mērķis bija atlasīt labākos foto un dzejas mirkļus, lai izveidotu kartītes pilsētas tūrisma centra un citām vajadzībām. Tad sekoja Skaidrītes Loginas pateicības vārdi un dāvanas konkursa laureātiem un atbalstītājiem. Varēja dzirdēt arī pašas Ogres literātu biedrības “Sirdsdoma” literātu un viņu draugu radošos darbus un Meņģenes dzejas kopas dzejoļus, arī diezgan neparastu skeču. Pasākumam muzikālu noskaņu radīja arī pilsētas domes dāmu ansamblis un tehnikuma audzēkņi. Noslēgumā pie “tējas galda” visi kopā secinājām, ka skolas laiks gandrīz visiem klātesošajiem bija zaļš, jautrs, neaizmirstams, panākumiem bagāts. Īpaši jau nu konkursa laureātiem! 
Sirsnīgi pateikties gribam pasākuma organizētājai S. Loginai, Ogres Centrālajai bibliotēkai par laipno uzņemšanu un pozitīvām emocijām piepildīto sestdienu, dzejas mēneša izskaņu. Bet – radošumam nav laika ierobežojumu! Ja rakstās, dzejas mēnesis ir katrs no divpadsmit mēnešiem!


Ievas Puzirevskas teksts, Ivetas Dimzules foto