Rēzeknes pagaidu administrācija un speciālisti tikās ar SIF pārstāvjiem

26. septembrī Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības pagaidu administrācija un speciālisti tikās ar Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) Vienas pieturas aģentūras Daugavpils filiāles pārstāvjiem. SIF darbinieku vizītes mērķis bija prezentēt aģentūras darbību un informēt par iespējām sniegt informatīvo un praktisko palīdzību iebraucējiem (trešo valstu pilsoņiem) Latvijā.
Iebraucēji Latvijā, tostarp Ukrainas civiliedzīvotāji, SIF Vienas pieturas aģentūras Daugavpils filiālē (kuras darbības zona ir viss Latgales reģions) var saņemt daudzveidīgu informāciju un palīdzību jautājumos, kas saistīti ar dokumentu tulkošanu, noformēšanu, stāšanos laulībā (civiltiesisku aktu reģistrācija), nodokļu atvieglojumiem, izglītības iespējām utt. No jūnija tiek piedāvāta iespēja saņemt psihologa un psihoterapeita pakalpojumus, ko jau diezgan aktīvi izmanto bērnu atbalstam. Pakalpojumus var saņemt kā klātienē, tā arī attālināti. SIF Vienas pieturas aģentūrai ir izveidota tīmekļvietne livelatvia.lv, kur apkopota informācija trīs valodās: latviešu, angļu un krievu.
SIF Vienas pieturas aģentūras Daugavpils filiāles pārstāvji aicināja pašvaldību uz ciešāku sadarbību, lai iebraucēji Latvijā – trešo valstu pilsoņi un īpaši Ukrainas civiliedzīvotāji – tiktu informēti par pieejamajām iespējām saņemt informatīvo, juridisko un cita veida palīdzību gan no pašvaldībām, gan no valsts iestādēm, gan no Sabiedrības integrācijas fonda. Tikšanās rezultātā tika nolemts, ka nākotnē varētu skatīt jautājumu par SIF Vienas pieturas aģentūras Daugavpils filiāles pārstāvju klātienes pieņemšanām Rēzeknē, ja būs tāda nepieciešamība, informē pašvaldības Komunikācijas un ārējās sadarbības nodaļā.