Izstādē “Riga Food” apbalvo Augšdaugavas novada biškopes produktu

5. septembrī izstādē “Riga Food” Ķīpsalā otro reizi Baltijā norisinājās pārtikas kvalitātes konkurss “The Baltic Taste Award 2024”, kurā sacentās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ražotāju izcilākie produkti. Konkursa mērķis ir noskaidrot augstākās kvalitātes pārtikas produktus Baltijā un veicināt to starptautisko atpazīstamību.
Šogad par medaļām cīnījās 90 dažādi produkti no Baltijas valstīm, kas bija sadalīti 11 kategorijās. Starptautiska žūrija, kurā piedalījās Eiropas vadošie šefpavāri, bārmeņi, someljē un pārtikas tehnologi, veica “aklo” degustāciju, vērtējot produktus pēc garšas, smaržas, tekstūras un izskata. Turklāt žūrija sniedza rekomendācijas produktu uzlabošanai un saderībai ar citiem produktiem.
Platīna medaļas tika piešķirtas pieciem produktiem, zelta – 10 produktiem, sudraba – 12, bet bronzas medaļas saņēma 14 produkti.
Augstāko apbalvojumu – platīna medaļu – saņēma Augšdaugavas novada ZS “Līdumi” biškope Gunta Some no Višķu pagasta.
Platīna medaļas ieguvējiem tiks piedāvāta sadarbība ar “Pavāru klubu”, piedaloties tā organizētajos pasākumos, meistarklasēs un mārketinga aktivitātēs visa gada garumā, lai popularizētu Baltijas vietējo produktu kvalitāti un stāstus.
Savukārt zelta medaļu, ko varēs lietot uz produkta iepakojuma etiķetes, saņēma dzirkstošais cidoniju un medus mīds “CINDRA Spring” no Krāslavas. Šis pats uzņēmums “CINDRA” un tās radītājs Ivars Bērs, saņēma sudraba medaļu produktam cidoniju un medus mīds “CINDRA Ekstra Bruts”.
Konkursu organizēja Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 un “Pavāru klubs”.