Vronsku ģimene atdzīvina veco Tiltu skolu ar kalēja un mākslas darbnīcām

Līksnas pagastā atdzimst senais kalēja arods, un dzīvība atgriežas bijušajā Tiltu skolas ēkā, kur savu darbnīcu izveidojis Edgars Vronskis. 
Pirms četriem gadiem viņš ar sievu Oksanu iegādājās šo ēku un pārvērta to par radošu centru. Šobrīd Edgars strādā kā kalējs, veidojot gan praktiskus, gan mākslinieciskus metāla izstrādājumus, kā arī pasniedzot meistarklases. Oksana, viņa mūza un māksliniece, veido skices kalumiem, un viņu dēls Gļebs apgūst kalēja prasmes.
Vronsku ģimene ir pazīstama gan Latvijā, gan ārzemēs, piedaloties izstādēs un festivālos. Edgara darbnīcā tapušie darbi tiek pasūtīti individuāli, un tie ir pieejami arī gadatirgos. Viņš specializējas metāla izstrādājumu, trauku, virtuves piederumu un baznīcu restaurācijas darbos.
Kalve ir vieta, kur Edgars seko senču ticējumiem, uzturot tās svēto statusu, un regulāri rīko pasākumus vietējiem iedzīvotājiem. Savas iedvesmas avotus viņš meklē dabā, īpaši pie Daugavas, kā arī klausoties folkmetāla grupas “Varang Nord” mūziku, kurai viņš palīdz izgatavot instrumentus.
Edgars teic, ka ir pats savas laimes kalējs un piedāvā arī citiem izkalt piemiņas priekšmetus, piemēram, laimes monētu.
Edgars Vronskis šogad izvirzīts Augšdaugavas novada pašvaldības konkursam “Saimnieks 2024” nominācijā “Gada amatnieks”.