Augšdaugavas novads paraksta sadraudzības līgumu ar pašvaldību Lietuvā

Ķēdaiņos 6. septembrī tika parakstīts sadarbības līgums starp Augšdaugavas novada un Ķēdaiņu rajona pašvaldību, lai radītu iespēju realizēt kopīgus projektus un veicinātu pieredzes apmaiņu. 
Delegāciju oficiālajā tikšanās reizē Ķēdaiņu mērs Valentins Tamulis uzsvēra, ka ilgstoši meklēti partneri Latvijā, un Augšdaugavas novads ir pirmais, ar ko noslēgts sadarbības līgums. Abu pašvaldību pārstāvji dalījās pieredzē par savu administrāciju, aktuālajiem projektiem un nākotnes iecerēm, kurām nepieciešami sadarbības partneri. Vizītes laikā delegācija apmeklēja vēsturiskos objektus un Ķēdaiņu muzejā iepazinās ar darbiem, kurus darinājis slavenais Lietuvas krustu darinātājs Vincs Svirskis.
Līgums paredz sadarbību dažādās jomās, tostarp publiskajā administrācijā, tirdzniecībā, komunālajos pakalpojumos, kā arī kultūras un izglītības projektos. Tas arī veicinās industriālo un komerciālo sadarbību, investīcijas un uzņēmēju sadarbību.
Vizīte sakrita ar Ķēdaiņu pilsētas svētkiem, kas notika no 5. līdz 8. septembrim. Pilsētas mērs uzrunāja iedzīvotājus un viesus, un Augšdaugavas novada izpilddirektors Pēteris Dzalbe izpelnījās ovācijas par savu uzrunu lietuviešu valodā. Svētku laikā pasniegta Česlava Miloša balva un notika koncerts, ko sniedza Lietuvas kamerorķestris.
Ķēdaiņi, kas rakstiskos avotos minēti kopš 1372. gada, ir nozīmīgs rūpniecības centrs un viena no vadošajām pilsētām Lietuvā ārvalstu investīciju ziņā, saglabājot arī bagātu vēsturisko mantojumu.