Daugavpilī viesojās leģendārais karatists Rafaels Aghajevs

Kā ziņo Daugavpils valstspilsētas pašvaldība, 8. septembrī Daugavpils Olimpiskajā centrā tika aizvadīts karatē seminārs, kuru vadīja viens no pasaules ievērojamākajiem un titulētākajiem karatistiem – Rafaels Aghajevs no Azerbaidžānas.
Pasākumu rīkoja “SOCHIN Karatē klubs” sadarbībā ar Latvijas Karatē federāciju un Daugavpils pilsētas pašvaldību, un tajā piedalījās 220 sportisti no Latvijas un Lietuvas, kā arī 38 treneri, pārstāvot 30 dažādus karatē klubus.
Semināra laikā notika divas praktiskās nodarbības, kurās sportisti apguva jaunas prasmes un guva iedvesmu no šī pasaules klases meistara. Šis seminārs deva Latvijas un kaimiņvalstu sportistiem unikālu iespēju mācīties no izcila profesionāļa un uzlabot savas karatē prasmes.
Šis pasākums bija nozīmīgs notikums gan Daugavpils, gan visas Latvijas sporta dzīvē, sniedzot iespēju ne tikai sportistiem, bet arī karatē entuziastiem satikt leģendāro R. Aghajevu un savām acīm novērtēt viņa augstvērtīgo meistarību.
Rafaels Aghajevs ir karatē leģenda – pieckārtējs pasaules čempions, 11 reizes bijis Eiropas čempions un olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs. Viņš ir pirmais un vienīgais karatists, kurš piecas reizes kļuvis par pasaules čempionu, kā arī vienīgais, kurš izcīnījis divas zelta medaļas vienā pasaules čempionātā – gan savā svara kategorijā, gan absolūtajā kategorijā. Viņa zināšanas un prasmes ir novērtējuši karatē cienītāji visā pasaulē un viņš bieži tiek dēvēts par “Pasaules karatē briljantu”, lasāms tīmekļvietnē www.daugavpils.lv.