Demenē sumināta simtgadniece

Augšdaugavas novada pašvaldība informē, ka Demenes pagasta iedzīvotāja Marija Pļisko septembrī atzīmēja savu simto dzimšanas dienu. Apsveikt jubilāri ieradās pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Rasčevskis un Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova.
Marija Pļisko ir dzimusi un visu savu dzīvi pavadījusi Demenē. Kopā ar vīru viņi uzaudzināja četrus bērnus, viņai ir pieci mazbērni un astoņi mazmazbērni. Visu mūžu viņi abi strādāja vietējā kolhozā, kur veica dažādus lauksaimniecības darbus, tādus kā pļaušana, biešu ravēšana un lopkopība fermā.
Marija atzīst, ka nekad nav nopietni slimojusi, nav ārstējusies slimnīcā un nav lietojusi medikamentus. Ikdienā viņai patīk dzert kafiju un tēju, īpaši iecienītas ir ārstniecības augu tējas un dažādi dārzeņi.
Pēc tam, kad pirms 14 gadiem 85 gadu vecumā, nomira viņas vīrs, Marija šobrīd dzīvo kopā ar meitu, kura palīdz rūpēties par 20 hektārus lielo saimniecību, kur audzē visu nepieciešamo pašu vajadzībām un tur govis un vistas.
Marija Pļisko izsaka pateicību Demenes pagasta apvienībai un Augšdaugavas novada pašvaldībai par izrādīto rūpību un atbalstu. Viņa novēl cilvēkiem ilgu mūžu, uzsverot, ka viņas ilgā mūža noslēpums ir darbs: “Es visu mūžu strādāju, un to novēlu arī jums.”