Aizvadīts pirmais Sporta un ielu mākslas festivāls “Lauku bīts”

1. septembrī L. Rancānes Makašānu Amatu vidusskolas teritorijā aizvadīts pirmais Sporta un ielu mākslas festivāls “Lauku bīts”. Festivāla galvenais mērķis ir atspoguļot sporta, mūzikas un mākslas mijiedarbību. Dienas garumā festivāla teritorijā notika sporta sacensības, radošās darbnīcas, grafiti meistarklases, deju un repa priekšnesumi, bet pasākuma kulminācijā uz galvenās skatuves kāpa Latgales repere ŪGA.
Sporta laukumā notika sacensības florbolā uz samazināta laukuma un futbola “Panna” sacensības. Florbola sacensībās piedalījās astoņas komandas, kas pārstāvēja vairākas Rēzeknes novada apvienības un Rēzeknes pilsētu. Saspringtās spēlēs visas dienas garumā tika noskaidrotas trīs labākās komandas: 1. vietu izcīnīja komanda “Super Kaunata”, 2. vietu – “OOSD” un 3. vietu – “BTA”. Futbola sacensībās “Panna” finālā tikās divi viļānieši Artjoms Gudeļs un Dmitrijs Bogdanovs. Pēc meistarīgi izpildīta sitiena 1. vietu ieguva Artjoms Gudeļs, 2. vietā ierindojās Dmitrijs Bogdanovs, bet 3. vietu ieguva Raivis Klapins.
Vidusskolas teritoriju piepildīja arī radošās darbnīcas sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles studentiem, kā arī enerģiska mūzika, par kuru rūpējās Dj NonSerious. Paralēli darbnīcām aptuveni 10 metru garumā pletās grafiti siena, kur ikvienam apmeklētājam bija iespēja atklāt savu talantu un pielikt roku lielformāta grafiti darba tapšanā. Bet vēlāk bija iespēja piedzīvot DJ Valns paraugdemonstrējumu. Talantīgais dīdžejs savās zināšanās labprāt dalījās arī ar pasākuma apmeklētājiem, ļaujot katram gribētājam stāties aiz pults un apgūt dīdžeja pamatprasmes. Spēļu starplaikos laukums nepalika tukšs, jo priekšnesumus sniedza deju studijas STOPTIME dejotāji, jaunais reperis Lakkey, kā arī jaunie break dance talanti no Rēzeknes Edgara Juknas vadībā.
Pasākuma kulminācijā uz paneļdiskusiju “Izaicinājumi sportā – ceļš uz virsotnēm” aicināja BMX frīstaila riteņbraucējs Ernests Zēbolds, vieglatlēte Gunta Vaičule un daudzsološais basketbolists Rihards Teirumnieks. Sarunas laikā varēja uzzināt, kāda ir profesionālo sportistu ikdiena, kādi ir galvenie izaicinājumi, kas jādara, lai nokļūtu Olimpiskajās spēlēs, kā arī ko tad sportisti ēd brokastīs. Neizpalika arī Ernesta Zēbolda BMX paraugdemonstrējumi, kas aizrāva elpu ikvienam klātesošajam. Sacensību apbalvošanā abi olimpieši pasniedza balvas uzvarētājiem. Vakara noslēgumā ar enerģisku koncertu uz skatuves kāpa Latgales repere un hiphopa balss ŪGA, parādot, ka Latgalē tiešām ir hiphops, informē Rēzeknes novada pašvaldības Kultūras un tūrisma pārvaldes producente Simona Kaupuža. 


Foto no www.rezeknesnovads.lv