Amatu zaudē “SIA “Rēzeknes siltumtīkli” abi valdes locekļi

Ņemot vērā to, ka 30. augustā plašsaziņas līdzekļos tika izplatīta informācija par nelietderīgi izmantotiem finanšu līdzekļiem SIA “Rēzeknes siltumtīkli” (kapitālsabiedrības darbinieku došanos uz korporatīvo pasākumu Prāgā par uzņēmuma līdzekļiem) laikā, kad Rēzeknes valstspilsētas pašvaldība atrodas smagā finanšu situācijā, 2. septembrī, pamatojoties uz Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumu, tika sasaukta ārkārtas dalībnieku sapulce.
Tika izskatīti vairāki jautājumi. Pirmkārt, tika pieņemts lēmums par SIA “Rēzeknes siltumtīkli” valdes locekļa korporatīvās pārvaldības jomā Gunta Gailuma un valdes locekļa siltumenerģētikas un siltumapgādes jomā Jāņa Pāvula atsaukšanu no valdes locekļu amatiem, jo uzņēmuma vadības pieņemtie lēmumi ne tikai grauj pašvaldības prestižu un neveicina tās kopējās finanšu situācijas stabilizāciju, bet arī liecina par neapmierinošu kapitālsabiedrības pārvaldību, it īpaši pašvaldības finanšu krīzes laikā, tādējādi zaudējot kapitāldaļu turētāja uzticību. Tāpat tika apstiprināti grozījumi kapitālsabiedrības statūtos, nosakot, ka sabiedrības valdē turpmāk darbosies tikai viens valdes loceklis. Atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 37. panta astotās daļas 2. punktā noteiktajai kārtībai SIA “Rēzeknes siltumtīkli” valdes locekļa amatā no 2. septembra tika iecelts Aldis Mežals. Šādā veidā ievēlēta valdes locekļa pilnvaru termiņš nedrīkst būt ilgāks par vienu gadu. 
30. augustā saistībā ar izveidojušos situāciju SIA “Rēzeknes siltumtīkli” no darba pienākumu pildīšanas uz radušos apstākļu izvērtēšanas laiku tika atstādināts izpilddirektors Raimonds Olehno, kurš veica kapitālsabiedrības kapitāldaļu turētāja pārstāvja pienākumus. Pamatojoties uz minēto rīkojumu, uz apstākļu noskaidrošanas laiku ar 30. augustu par Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības izpilddirektora pienākumu izpildītāju tika nozīmēta pašvaldības iekšējā auditore Iveta Cipruse. Pašvaldība pieņēma lēmumu izveidot komisiju SIA “Rēzeknes siltumtīkli” valdes rīcības faktisko apstākļu izvērtēšanai, informē pašvaldības Komunikācijas un ārējās sadarbības nodaļa.

 

Attēlā - Guntis Gailums (1. no kreisās) un Jānis Pāvuls (2. no labās), iepazīstoties ar pašvaldības pagaidu administrāciju šī gada 10. jūlijā
Foto no uzņēmuma lapas vietnē Facebook