Labiekārtoja Līksnas dīķa krastu

Kā ziņo biedrība “Mūsu Līksnai”, sadarbojoties ar Līksnas apvienības pārvaldi, viņi īstenoja projektu “Līksnas dīķa krasta līnijas labiekārtošana un niedru pļaušana”. 
Projekta ietvaros tika nopļautas niedres Līksnas dīķī, uzlabojot tā ekoloģisko stāvokli un padarot to pieejamāku iedzīvotājiem. Nopļautās niedres tika savāktas un izveidotas divas permakultūras dobes dīķa tuvumā, kur tiks stādīti augi sociālajiem dārziem, bet pārējās niedres tika kompostētas kā mēslojums Līksnas parkam. Biedrības dalībnieki attīrīja krasta līniju no ūdenszālēm, padarot ieiešanu dīķī patīkamāku.
Krasta līnija tika attīrīta no krūmiem, uzbērta smilts, uzlabota infrastruktūra, uzstādīti soli, atpūtas krēsli, jauna ģērbtuve un atjaunots pontona krāsojums. Dīķa krasts ir kļuvis par pievilcīgu atpūtas vietu dažādu paaudžu iedzīvotājiem, un siltajā vasaras nogalē bija jūtams ievērojams apmeklētāju pieplūdums. Dīķis ir kļuvis pieejams arī supošanai, ko iedzīvotāji aktīvi izmanto.
Projekta īstenošanai tika rīkotas vairākas talkas, kurās piedalījās gan biedrības pārstāvji, gan Līksnas apvienības pārvaldes darbinieki un vietējie iedzīvotāji. Biedrība “Mūsu Līksnai” izsaka pateicību par sadarbību Līksnas apvienības pārvaldes vadītājai Ingūnai Novickai, Sventes apvienības pārvaldes vadītājai Brigitai Vasiļevskai, Medumu pagasta darbiniekiem Genādijam un Anatolijam, kā arī Īpašumu apsaimniekošanas nodaļas vadītājam Andrim Kevišam un Augšdaugavas novada pašvaldībai par finansējumu. Projekta īstenošanai tika piešķirti 4889 eiro no novada budžeta līdzdalības fonda.