Svētkus svin pilsēta, kurā mostas saule, - Zilupe

Ludzas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Antra Barkāne informē, ka 22.–24. augustā tika svinēti Zilupes pilsētas svētki. 
22. augustā viens no Latvijas vadošajiem triku meistariem Didzis Grundulis rādīja izcilus un ekstrēmus priekšnesumus motošovā. Tāpat elpu aizraujošus un tajā pašā laikā humora pilnus priekšnesumus dāvāja Baltijas šova komanda “Street Warriors”. 23. augustā Zilupē svinēja Bērnu dienu. Ikviens varēja izlēkāties piepūšamajās atrakcijās, iejusties īsta kovboja lomā un izbraukt ar rodeo bulli, šaut ar loku un izdejoties putu ballītē. Dienas noslēgumā tika svinēti pilngadības svētki.
Svētku galvenajā dienā, 24. augustā, pie Zilupes kultūras nama varēja iegādāties dažādus labumus amatnieku un mājražotāju tirdziņā. Par patīkamu atmosfēru rūpējās Zvirgzdenes lauku kapela un Zilupes KN amatierteātris "Vivat!".
Pēc svētku tirgus sporta mīļotājiem bija iespēja sevi pierādīt futbolā un volejbolā. Zilupes pilsētas parkā pie strūklakas Valsts robežsardze, Zemessardze, Valsts policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests aicināja ikvienu uz tematisko izstādi un tehnisko līdzekļu apskati. Kinologi piedāvāja paraugdemonstrējumus ar dienesta suņiem. Pilsētas parka laukumā norisinājās pludmales volejbola draudzības čempionāts “Volejbols. Saule. Vasara”. 
Atelpu no svētku svinībām varēja gūt Zilupes Jēzus sirds Romas katoļu baznīcā, kur notika svētku dievkalpojums – aizlūgums par Zilupes apkaimes ļaudīm. Pilsētas parkā noritēja dažādas atraktīvas aktivitātes bērniem kopā ar “VikiShow” animatoriem. 
Svinību vakarā Zilupes pašdarbības kolektīvi un ciemiņi priecēja svētku koncertā “Zilupei”, kurā uzstājās Zilupes  pašdarbnieku kolektīvi kopā ar draugiem no Ciblas un Ludzas. Svētku koncertā Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs pasniedza Ludzas novada pašvaldības Atzinības rakstu savam 2. vietniekam Oļegam Agafonovam par ieguldījumu pašvaldības darbā, Zilupes pilsētas attīstībā un sabiedriskās dzīves veidošanā. Senatnīgo čigānu dziesmu, deju un romanču izpildījumu, saglabājot unikālo harizmu un mīlestību pret mūziku, piedāvāja šova grupa “AME-ROMA”. Vakara izskaņā par košu un enerģisku koncertu parūpējās grupa "Prestige Band" un dziedātāja, vijolniece Katy Tindemark.

 


Pirmajā foto - uzstājas Oksanas Štrauhas enerģiskā deju grupa no Ludzas

 

Amatnieku izstrādājumu tirdziņa šarms – ne tikai pirkšana un pārdošana, bet arī sarunas, sarunas, sarunas… 

 

Antras Barkānes foto