Bumbu rallijs un mecenātu mačs jauno talantu atbalstam

Ap 900 bumbiņu, 68 mantiskie atbalstītāji, 88 balvas, astoņi lielo bumbu ziedotāji un vismaz 45 Preiļu un Līvānu novada sporta, mūzikas un mākslas skolu audzēkņi, kuri saņems ziedotāju stipendijas. Tāda īsumā ir bilance par Viduslatgales pārnovadu fonda desmito Labdarības bumbu ralliju, kurš norisinājās Preiļu pilsētas svētku laikā 24. augustā pilsētas estrādē.
Aiz katras krāsainās bumbiņas ir divu eiro ziedojums. Šī ir patiesi priecīga un labestīga akcija, jo ziedotājiem ir iespēja piedalīties spēlē, ļauties azartam un izcīnīt mantisko atbalstītāju balvas. Bumbu rallijā savākti 2795 eiro.
Savukārt 25. augustā Preiļu parka pludmalē Mecenātu mačā satikās pieci no astoņiem Lielo bumbu ziedotājiem. SIA “Zelta Zeme”, SIA “Vicars”, SIA “Rudzāts”, SIA “Himalayan International”, SIA “MVS+”, SIA “Animāls P”, SIA “Evrowood” un Renāra Valdoņa 150 eiro Lielās bumbas ziedojums arī tiek novirzīts talantīgo bērnu un jauniešu stipendiju fondam. Preiļu svētku pēdējās dienas rītā zem karstās augusta saules mecenāti divās veiklības spēlēs sacentās par atbalstītāju balvām. Šautriņu mešanas un Twister spēles jautrā, bet arī sīvā cīņā uzvaras laurus plūca SIA “Evrowood” jauneklīgā komanda, otrajā vietā atstājot Renāra Valdoņa sportisko draugu komandu. Trešā vieta tika sadalīta starp divām komandām – SIA “Himalayan International” saliedētajiem kolēģiem un ģimenisko SIA “Animāls P”. Ceturtā vieta un medus pods tika uzņēmuma “MVS+” draugiem.
Viduslatgales pārnovadu fonds pateicas ikvienam ziedotājam, jo ik cents veido nozīmīgu uzkrājumu, lai varam visi kopā atbalstīt jaunos sportistus, māksliniekus un mūziķus nebūt ne vieglajā zinību un talanta izkopšanas ceļā.
Labdarības akcijas organizēšanu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem un Borisa un Ināras Teterevu fonds.

Santas Loginas foto