Čehi Rezeknes novadā iepazīst senioru aprūpes pieredzi

Eiropas Savienības iniciatīvas “Pilsētu inovatīvās darbības” programmā tiek īstenots projekts “Senioru aprūpe un iespēju stiprināšana – Usti nad Labem un Rēzeknes novada pašvaldības pieredzes apmaiņa”.
Saistībā ar to 26. un 27. augustā Rēzeknes novada pašvaldība uzņēma viesus no Čehijas pašvaldības Ūsti pie Labas (Usti nad Labem). Viesi tikās ar Rēzeknes novada pašvaldības izpilddirektores vietnieku Andri Stafecki, Sociālā dienesta vadītāju Intu Grievuli-Locu un vietnieci Lieni Skudru, kā arī ar projekta vadītājām Ingu Zeltiņu-Upšeli un Intu Rimšāni. Tika apspriesti jautājumi par atšķirīgām iespējām senioru aprūpē un dažādiem sociālajiem pakalpojumiem katrā pašvaldībā, salīdzināta senioru biedrību uzbūve, loma un iesaistīšanās pašvaldības procesos.
Viesi sāka vizīti ar šogad Viļānos atklāto grupu dzīvokļu māju un dienas aprūpes centru, tiekoties ar Rēzeknes novada domes, Sociālo un veselības aizsardzības jautājumu komitejas priekšsēdētāju Intu Brenci. Apmeklēja arī veselības un sociālās aprūpes centru “Viļāni”, daudzfunkcionālo sociālo pakalpojumu centru “Vecružina”, Maltas vidusskolu, Rozentovas pamatskolu un Rēzeknes novada sociālās aprūpes centru. Tāpat viesi iepazinās ar novada kultūru un uzņēmējdarbību, dodoties uz kaņepju saimniecību “Obelisk Farm” un Lūznavas muižu.
Projekta īstenošana turpināsies līdz 31. decembrim. Arī Rēzeknes novada pašvaldības darbinieki apciemos projekta partnerus Čehijā, lai apmainītos ar pieredzi un gūtu ieskatu viņu sociālajā politikā. Projekta kopējais finansējums ir 14 992 eiro. Rēzeknes novada pašvaldības projekta finansējuma daļu sastāda 5400 eiro, Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums – 100 %, informē projekta vadītāja Inta Rimšāne.