Vārkavas draudze svinēja bērnu Pirmās Svētās Komūnijas svētkus

11. augustā Vārkavas Vissvētās Trīsvienības katoļu draudze savai saimei piepulcināja 12 bērnus, jo viņi pieņēma Pirmo Svēto Komūniju. 
Draudzes prāvests Fēlikss Šneveļs sprediķī uzsvēra, ka bērni, saņēmuši "debesu maizi" un "pestīšanas biķeri", tagad savu sirdi ir atdevuši Dievam, un Dievs ir kļuvis par viņu Draugu. 
Bērni un pieaugušie arī devās svētku procesijā, saņēma Pirmās Svētās Komūnijas apliecības, ziedus un dāvanas un fotografējās piemiņas bildē. 
“Bērni pusgadu apguva Katoļu Baznīcas Katehismu, pēc tam kārtoja tā saucamo Pirmās Svētās Komūnijas eksāmenu un gāja pie grēksūdzes. Bērniem jāpazīst Dievs,” teica katehēte Evita Kusiņa. Viņas dēls Dominiks, kurš šajā draudzē piekalpo par ministrantu pie altāra,  papildināja, ka bērniem jāzina, ka Dievs vienmēr ir blakus un ka var  Viņu lūgt gan priecīgā, gan grūtā brīdī. 
Bet tētis Jānis pauda prieku par meitas Evas Pirmo Svēto Komūniju. “Pats esmu uzaudzis ticīgā ģimenē, un,  pateicoties vecmammai un mammai, esmu gājis pie Pirmās Svētās Komūnijas Vanagos. Šodien meita saņem Pirmo Svēto Komūniju, bet pēc kāda laika to saņems arī jaunākais dēls. Ir jātic Dievam, ir jāiet baznīcā, ticība palīdz,” teica Jānis.
Pēc kopīgas fotografēšanās draudzes mājā notika arī cienāšanās ar svētku mielastu. Prāvests aicināja bērnus apmeklēt baznīcu svētdienās un svētku dienās, Dievs baznīcā gaida satikšanos ar mūs katru.    

 



Pirmajā foto - bērnus Pirmajai Svētajai Komūnijai sagatavoja Evita Kusiņa un Fēliks Šneveļs, otrajā - bērnu Pirmās Svētās Komūnijas bilde ar vecākiem, katehēti un prāvestu. Vairāk foto -“Vietējās Latgales Avīzes” Facebook lapā 


Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto