Ar četrām jubilejām nosvinēta Ozolaines pagasta 85. gadadiena

Augustā tradicionāli notiek Ozolaines pagasta svētki, un šoreiz tie aizritēja jubilejas zīmē, jo tas svinēja savu 85. gadu jubileju, pagasta Tautas nams – 60. gadu jubileju un "OzO” jauniešu klubs – 10. gadu jubileju. Šogad 5. jubileju svin arī Latgalē pirmais augstpapēžu kurpju skrējiens!
Pirmā diena sākās ar Pleikšņu kalna svētkiem Pleikšņu lielciemā. Māksliniece Antoņina Vasiļjeva kalna virsotnē gleznoja skatu, kas paverās no Pleikšņu kalna. Klausītājus priecēja amatiermākslas kolektīvu priešnesumi. Pirmo reizi Pleikšņu kalna svētkos notika arī īsta zaļumballe (dziedāja Ēriks Gruzniņš). 
Otrā svētku diena sākās jau plkst. 6.00 no rīta ar tradicionālajām makšķerēšanas sacensībām Bekšu dīķī. Piedalījās 27 makšķernieki, no kuriem jaunākajam bija tikai 3 gadi. Par lielākās zivs (620 g) un lielākā loma (2460 g) ieguvēju kļuva ozolainietis Deonisijs Jefremovs. Notika arī volejbola sacensības sporta klubā "Sudraba bumba" Ozolaines pagasta Tēviņos. Piedalījās 5 komandas, bet uzvaras laurus plūca duets ar nosaukumu "Braļukasi" (Oskars Krūmiņš un Stanislavs Golubovskis). Pateicība par sadarbību kluba saimniekam Borisam Šablo.
Ozolaines pagasta svētku pēcpusdiena Bekšu ciemā turpinājās ar ''Ozolimpiskajās spēlēm”. 9 disciplīnās 19 komandu konkurencē par uzvarētājiem kļuva Fedotovu ģimene. Liels paldies par sacensību organizēšanu un sadarbību Rēzeknes novada Sporta skolai, brīvprātīgajiem un Maltas apvienības sporta dzīves organizatorei Svetlanai Mikanovai.
Sacensībās "OzO Quest” piedalījās komandas, kuru sastāvā bija jaunieši no Pušas, Silmalas, Čornajas, Ozolmuižas, Sakstagala, Kantinieku un Viļānu pagasta, Viļānu pilsētas, kā arī no Ozolaines pagasta. Bronzas medaļas nopelnīja Viļānu pagasta jaunieši, sudraba medaļas – Viļānu pilsētas jaunieši, bet uzvaras laurus plūca viena no "OzO” kluba komandām. Pateicība par sacensību organizēšanu jaunatnes lietu speciālistam Aivaram Mežatučam un sporta dzīves organizatoram Denisam Morozovam.  Pēc "OzO Quest” visi kluba dalībnieki un ciemiņi tika aicināti uz "OzO” 10. dzimšanas dienas svinībām. Bija ieradusies kluba dibinātāja, logotipa autore un ilggadējā vadītāja Leila Rasima. Pasākumu apmeklēja un tika suminātas arī kādreizējās kluba vadītājas – Ilga Smane, Viktorija Lizdika, Ludmila Lukaševa un Evelīna Pavre. 
Augstpapēžu kurpju skrējienā piedalījās 10 dalībnieces, kuru vidū arī patriotiskākā komanda, kas apvieno dalībnieces no Ozolaines, Vērēmu pagasta un Rēzeknes. Šī komanda devās arī savā personīgajā – piektajā jubilejas skrējienā, nopelnot simpātiju balvu kā krāšņākā komanda, kuras nosaukums šoreiz bija ''Saldās konfektes”. Individuālo uzvarētāju kategorijā laurus nominācijā "Augstākie papēži” plūca Annija Gutāne (papēžu augstums 10,5 cm), kategorijā "Krāšņākais tēls” – Agita Gutāne un vissvarīgākajā nominācijā "Ātrākais skrējējs” – Enija Zīmele, 653 m distanci pieveicot 2 minūtē 57 sekundēs un 45 milisekundēs. Šoreiz sacensībās piedalījās trīs paaudžu dalībnieces, vecākajai no viņām – 61 gads.
Bērni kopā ar nāriņām un citiem zemūdens iemītniekiem ļāvās ūdens aktivitātēm, bet noslēgumā guva prieku putu ballītē. Tāpat varēja izbaudīt arī dažādas radošās darbnīcas, ko vadīja Nandita Kirejeva, Alija Protoseviča, Liāna Merņaka-Nikitina. Bekšu dīķi varēja doties izbraucienā ar SUP dēli. Pasākumā darbojās arī Ozolaines pagasta uzņēmēju "mini-tirdziņš”. Tautas namā bija apskatāmas vairākas izstādes. Gatavojoties pagasta jubilejai, tika izsludināts radošo darbu konkurss ozolzīļu tematikā (darbus iesniedza un pateicību izpelnījās 3 radošie darbi, kurus veidoja Svikšu ģimene no Feimaņu pagasta, Ināra Blinova no Ozolaines pagasta un Rasma Lizinska no Ozolaines pagasta). 
Vakara pusē visi svētku apmeklētāji tika aicināti baudīt "Draugu koncertu", kurā uzstājās Ozolaines TN kolektīvi, kā arī kolektīvi no Maltas apvienības un Rēzeknes. Svinīgais vakara cēliens tika atklāts ar Maltas apvienības pārvaldes vadītāja Edgara Blinova uzrunu un Ozolaines pagasta himnu. Koncerta noslēgumā klausītājus ar īskoncertu priecēja Diona Liepiņa, vēlāk grupa "Baltie lāči”. Notika ozolainieša Valērija Prokofjeva autorvakars, bet tautas nama zālē ar vinila plašu klubmūziku house stilā apmeklētājus izklaidēja DJ Steeve un DJ ED Mag, informē Ozolaines Tautas nama vadītāja Santa Ostaša.



Pirmajā foto - augstpapēžu kurpju skrējiena dalībnieces, otrajā - “OzOlimpisko spēļu” organizatoru komanda


Publicitātes foto