Rēzeknē atklāj viesnīcu vecticībnieku mājas stilā

Piektdien, 26. jūlijā, Rēzeknē, J. Siņicina ielā 4 tika atklāti jauni un dizainiski ļoti neparasti apartamenti “Old believers apartment”, Tie ir vecticībnieku mājas stilā, atrodas netālu no Rēzeknes Svētā Nikolaja vecticībnieku lūgšanu nama un vienā no mājām, kas pieder Rēzeknes vecticībnieku draudzei.
Plašajos apartamentos, kuru izveides iniciatori un īstenotāji ir Nikonovu ģimene (Irina un Vladimirs) atrodas 3 guļamistabas, viesistaba, pilnībā aprīkota virtuve un 1 vannas istaba. Telpas pārsteidz ar savu gaumīgo iekārtojumu un neskaitāmajām detaļām, kam ir vēsturiska nozīme. Daļa priekšmetu pieder ģimenei, citas atvēlējuši draudzes locekļi utt.) Taču tas nav muzejs, bet vieta, kurp aicināti viesi, lai atpūstos mūsdienās neierastā – mazliet citādākā gaisotnē nekā parastās viesu mājās.
Apartamentu atklāšanā piedalījās arī Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības izpilddirektors Raimonds Olehno un pilsētas vadības vārdā apsveica draudzes pārstāvjus ar tik vērienīga projekta īstenošanu un novēlēja iespējas vairāk viesu, kas būs ne vien draudzes, bet arī visas pilsētas viesi.