Rēzeknes tehnoloģiju akadēmiju apmeklē pētnieks no Peru

No 17. līdz 18. jūlijam Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) Izglītības, valodu un dizaina fakultātē viesojās Toribio Rodríguez de Mendoza de Amazonas nacionālās universitātes (Lima, Peru) sociālo un izglītības zinātņu pētnieks Dr.Hugo Fujishima Martell.
Pētnieks tikās ar RTA Zinātņu un inovāciju prorektori Olgu Vindaču un Izglītības, valodu un dizaina fakultātes (IVDF) dekānu Jāni Dzerviniku, un iepazīstināja ar pārstāvēto universitāti un savas zinātniskās darbības jomu. Hugo Fujishima Mertell pēta ilgtspējīgās attīstības jautājumus, kas vērsti uz sabiedrības labklājības, vides un ekonomikas integrētu un līdzsvarotu attīstību, un kvalitatīvas izglītības nodrošināšanu. Vizītes laikā tika apspriestas sadarbības iespējas starp RTA un nacionālo universitāti izglītības zinātņu jomā. Pētnieks iepazinās ar RTA infrastruktūru, t.sk. sociālās pedagoģijas un sociālas rehabilitācijas laboratoriju, kā arī izmēģināja aprīkojumu speciālās izglītības jomā (silto smilšu iekārtu, Barboleta līdzsvara platformu) un ar vadošo pētnieku Aivaru Kaupužu apsprieda darbu ar bērniem ar speciālām vajadzībām.
Savukārt 25. jūlijā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju (RTA) apmeklēja Latgales uzņēmējdarbības centra vadītājs Andris Kucins, Latvijas Tekstilrūpniecības asociācijas priekšsēdētājs Ilja Zlenko, uzņēmuma “Element fitness” pārstāvis Aleksejs Homutinins. RTA Zinātņu un inovāciju prorektore Olga Vindača organizēja šo tikšanos, lai iepazīstinātu uzņēmējus ar vairākām Inženieru fakultātes (IF) studiju programmām, to iespējām un studentiem pieejamām laboratorijām un pētnieciskajiem centriem.