Vokālais ansamblis “Viktorija” piedalās festivālā Liepājā

Robežnieku pagasta vokālais ansamblis “Viktorija” saņēma uzaicinājumu uz Latvijas mazākumtautību festivālu “Vaļā vērti atslēdziņ’!”, kas norisinājās divas dienas Liepājā jūnija nogalē. Festivāls pulcēja mazākumtautību kolektīvus, individuālos izpildītājus, lietišķās mākslas un amatu meistarus. Festivāls norisinājās jau trešo reizi, šoreiz tajā piedalījās gandrīz 1500 dalībnieku, kas pārstāvēja 16 dažādas mazākumtautības.
Ceļā nācās pavadīt teju septiņas stundas, bet tā kā ansamblis “Viktorija” ceļu mēroju kopā ar vēl diviem kolektīviem – krievu dziesmu ansambli “Ivuška” no Krāslavas un Dagdas Baltkrievu kultūras vokālo ansambli “Akoļica”, tad ceļš pagāja nemanot jaukajā kompānijā.
Pasākuma ietvaros notika svētku gājiens, kurā pilsētas iedzīvotāji priecīgi sveica festivāla dalībniekus. Pēc gājiena uz centrālās skatuves Rožu laukumā un citviet pilsētā līdz pat vēlam vakaram skanēja koncertprogrammas. Notika nacionālo ēdienu degustācijas, dažādas meistarklases un citas aktivitātes. Vokālais ansamblis “Viktorija” uzstājās Rožu laukumā, kur dziedāja dziesmas ukraiņu valodā, tādējādi atbalstot Ukrainas iedzīvotājus.