Daugavpilī norisinājās starptautiskās bočas sacensības

13. un 14. jūlijā Daugavpilī notika starptautiskās sacensības populārajā bočas (boccia) spēlē. Turnīru “Kopā mēs esam spēcīgi” jau trešo gadu pēc kārtas ar pašvaldības atbalstu organizē Daugavpils invalīdu biedrība “Solis Plus”.
Šogad sacensībās piedalījās 18 komandas, demonstrējot izcilu sportisko garu un neatlaidību. Pasākuma dalībniekus sveica ilggadēji personu ar invaliditāti NVO draugi: Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Kononovs un domes deputāte, Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājas vietniece Viktorija Sporāne-Hudojana. Viņi novēlēja visām komandām veiksmi cīņā par godalgām un pateicās sacensību organizatoriem par aktivitāti un mērķtiecību, kā arī par jaunas sporta tradīcijas izveidi un stiprināšanu Daugavpilī.
Valērijs Kononovs atzina: “Cilvēki šeit ir tik aktīvi un sportiski, ka man noteikti vajadzēja izmēģināt savus spēkus viņu vidū ļoti populārā spēlē – bočā. Un ar savu piemēru apstiprināju, ka iesācējiem veicas! Es nekad nenāku uz šādiem pasākumiem bez dāvanām. Šodienas sporta un draudzības svētku uzvarētājiem uzdāvināju ekskursiju ar kuģīti pa Daugavu.”
Viktorija Sporāne-Hudojana piebilda: “Jūs iedvesmojat ne tikai sacensību dalībniekus, bet arī mani, ar savu garaspēku vēlreiz pierādot, ka spēcīga griba var pārvarēt jebkādus fiziskus vai citus šķēršļus.”
Šogad sacensību godalgas tika sadalītas šādi: 1. vieta komandai “Devčata” (“Solis Plus”, Daugavpils, Latvija), 2. vieta “Tīģeri” (Kalkūni, Latvija), 3. vieta “Olimpija” (Rokišķi, Lietuva).