Darbu sākusi Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības pagaidu administrācija 

2. jūlijā stājās spēkā “Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes atlaišanas likums” un Rēzeknē ieradās trīs pagaidu administrācijas (PA) locekļi: Guna Puce, Iveta Mietule un Jānis Belkovskis, kuri uzreiz ieplānoja tikšanās ar pašvaldības pārvalžu, iestāžu vadītājiem un kapitālsabiedrību pārstāvjiem. Pagaidu administrācijas darbība tiks finansēta no Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības budžeta, un viņu atlīdzības kopējā summa sastāda ap 221 000 eiro.
8. jūlijā Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības pagaidu administrācija sanāca uz pirmo sēdi, lai apstiprinātu Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības pagaidu administrācijas darba reglamentu. Tajā noteikts, ka PA vadītājas Gunas Puces kompetencē būs Finanšu un budžeta komitejas pārziņā esošie jautājumi, vadītājas pirmās vietnieces Ivetas Mietules pārziņā ietilps Kultūras, izglītības, sporta, sociālo un darba lietu komitejas pārziņā esošie jautājumi. Savukārt vadītājas otrā vietnieka Jāņa Belkovska kompetencē – Pilsētas attīstības, infrastruktūras un sabiedriskās kārtības komitejas pārziņā esošie jautājumi. Pagaidu administrācijas vadītājas prombūtnes laikā administrācijas vadītājas pienākumus pildīs viņas nozīmētais vietnieks.
Apstiprināti arī PA iedzīvotāju pieņemšanas laiki: G. Puce iedzīvotājus uzklausīs katra mēneša pirmajā ceturtdienā no plkst. 9.00 līdz 12.00, I. Mietule iedzīvotājus pieņems katra mēneša trešajā ceturtdienā no plkst. 8.00 līdz 10.00, bet J. Belkovska iedzīvotāju pieņemšanas laiks būs katra mēneša otrajā ceturtdienā no plkst. 9.00 līdz 12.00. PA kārtējās sēdes notiks ne retāk kā vienu reizi mēnesī (ceturtdienās), savukārt ārkārtas sēdes sasaucamas pēc nepieciešamības, nodrošinot iespēju pieslēgties arī attālināti. Privātpersonām, kuras vēlas uzstāties pagaidu administrācijas sēdē par konkrētu jautājumu, divas dienas pirms pagaidu administrācijas sēdes sākuma jāiesniedz iesniegums par to pagaidu administrācijas vadītājam.
Savukārt 9. jūlijā notika ārkārtas sēde, kurā nolemts, ka Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) Uzraudzības padomē turpmāk darbosies Rēzeknes pašvaldības pagaidu administrācijas loceklis Jānis Belkovskis, tāpat skatīti jautājumi par Iepirkumu komisijas sastāvu, lai tā varētu turpināt savu darbu, jo daži darbinieki devušies ilgstošā prombūtnē.
Nākamā PA kārtējā sēdē plānota 25. jūlijā.