Daugavpils ratiņpaukotājs izcīna 3. vietu pasaules kausā un pasaules čempionātā

Latvijas ratiņpaukotājs Dmitrijs Valainis no Daugavpils Varšavā izcīnīja dalītu trešo vietu Pasaules kausa un Pasaules čempionāta sacensībās ar floreti.
Pasaules kausa C medicīnas grupā Valainis uzvarēja trijās no piecām cīņām un ceturtdaļfinālā ar 15:3 bija pārāks pār vācieti Timu Vidmajeru. Pusfinālā Latvijas ratiņpaukotājs ar 5:15 piekāpās Izraēlas pārstāvim Kanstantinam Kavaliu, noslēdzot sacensības dalītā trešajā pozīcijā.
Pēc Pasaules kausa posma turpat Varšavā notika arī Pasaules čempionāts floretes disciplīnā, kur Valainis izcīnīja vēl vienu bronzas godalgu. C grupas sacensībās astoņi ratiņpaukotāji vispirms apakšgrupā cīnījās katrs ar katru, un Valainis izcīnīja četras uzvaras septiņos dueļos. Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā viņš ar 15:12 pārspēja itāli Viljamu Ruso, bet pusfinālā ar 11:15 atzina cita itāļa Leonardo Rigo pārākumu.
PČ sacensībās ar špagu Valainis tika pie četriem panākumiem septiņos dueļos. Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā viņš ar 9:15 piekāpās Japānas pārstāvim Mičinobu Fudžitam, ierindojoties sestajā pozīcijā.