Višķos notika nacionālās suņu izstādes

Jūnija izskaņā Višķos notika nacionālās suņu izstādes “Vasara Latgalē” un “Zilo ezeru zemes kauss ‘24”. Pasākuma organizators, Latgales reģionālā dzīvnieku mīļotāju centra valdes priekšsēdētājs Gunārs Hmeļņickis stāsta: “Višķos notiek svētki! Šeit notiek divas nacionālās suņu izstādes, kopš 2018. gada Višķos tās rīkojam katru gadu. Dzīvnieku mīļotāju centrs gadā organizē četras izstādes, no kurām divas ir ziemā un divas vasarā.”
Šogad izstādēs piedalījās 120 suņu šķirnes, kopā 530 dzīvnieki, pārstāvot Baltijas valstis, Poliju, Čehiju, Lielbritāniju, Somiju un Norvēģiju. Izstādes diena iesākas darbīgi – tiek vērtēti visi izstāžu dalībnieki ringos, kur tiek atlasīti labākie no labākajiem. Pusfinālā sacenšas labākie dalībnieki 11 grupās, no kurām 10 suņi finālā sacenšas par labākā izstāžu suņa titulu. Šādā veidā dzīvniekus abās izstādēs vērtēja tiesneši no Serbijas, Polijas, Ukrainas, Lietuvas un Rumānijas.
Šogad vasaras sesijā ir ieviests jaunums – pirmo reizi notika paraugdemonstrējumi glābšanā uz ūdens, kur savas prasmes rādīja pieci suņi. Paraugdemonstrējumos stāstīja, kā notiek dzīvnieku apmācība, lai suns varētu kļūt par pilnvērtīgu glābēju. Apmācībās piedalījās netipiskas suņu šķirnes. Izrādās par glābēju var kļūtu ne tikai labradors vai vācu aitu suns – paraugdemonstrējumos savas prasmes parādīja pirmais rotveilers Latvijā, kas ir ieguvis glābēja sertifikātu.
Izstāžu organizators Gunārs Hmeļnickis aicina Augšdaugavas novada iedzīvotājus arī nākamvasar ieplānot laiku, lai apmeklētu suņu izstādi Višķos.