Apzaļumojam Rietumu ielu

Mācību gada noslēgumā “Erasmus+” projekta “Vērtību mežs” ietvaros Preiļu 2. vidusskolas jaunieši devās apzaļumot pilsētu. 
Tā kā projekts ir saistīts ar Eiropas jaunatnes mērķiem, proti, ilgtspējīgu zaļo Eiropu, tad jauniešiem bija iespēja pašiem ar savu rīcību piedalīties vides un ekoloģiski draudzīgas infrastruktūras veidošanā. Tika iestādīti krūmi gar Rietumu ielu, kas ir kļuvusi par pilsētas iedzīvotāju iemīļotu pastaigas vietu. Tika uzstādīta informatīva zīme par projektu un jauniešu ieteiktajām vērtībām, kuras viņiem šķiet aktuālas un svarīgas. Darbība projektā ir vērsta uz to, lai uzzinātu par vides jautājumiem, pārdomātu par rīcībām, līdzdalību un nāktu klajā ar alternatīviem, zaļākiem savu darbību īstenošanas veidiem, ievērojot videi draudzīgu praksi. Projekta aktivitātes piedāvā iespējas jauniešu līdzdalībai demokrātiskā dzīvē, kā arī viņu sociālajai un pilsoniskajai iesaistei.
Lielu paldies sakām SIA “Preiļu saimnieks” komunālajai daļai par atbalstu! Paldies skolotājām – Vijai Daukštei, Žannai Ļebedevičai, Innai Zenovjevai un Jeļenai Saulītei –, kuras mūs iedvesmoja un  motivēja darboties.


Projekta koordinatore Sabīne Arlovska


Aļinas Novikovas foto