Saunas bibliotēkā popularizē savējos

Saunas pagasta bibliotēkas saime šovasar turpina izstāžu ciklu “Savējie” ar Kristīnes Vilcānes rokdarbu izstādi “Minči, Minces un draugi”.
Bibliotēkas Facebook lapā internetā redzamas Kristīnes darināto kaķu – tamborētu rotaļlietu, zeķu, jaku un džemperu – fotogrāfijas.
“Kristīne ir dzimusi un augusi Saunas pagastā, pēc Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas absolvēšanas mācījusies Daugavpils Universitātē, tagad dzīvo un strādā Daugavpilī. Interese par tamborēšanu aizsākās pēc meitas Signes dzimšanas 2017. gadā – kā pirmie tapa zābaciņi meitiņai Peciņai, bet tamborētais ziemeļbriedis Rūdolfs tika uzdāvināts brālim. Radītie darbi nav nemaz tik viegli saskaitāmi: daudzi ir aizceļojuši uz Angliju, Īriju, apdāvināti krustbērni ar mīkstām zeķītēm, džemperīšiem. Rotaļlietas ir no kokvilnas dzijas, ļoti maigas pieskārienam. Katrā darbā ir ielikta sirds un rūpīgs darbs.
Visi laipni aicināti apskatīt izstādi Saunas pagasta bibliotēkas darba laikā, kā arī Kristīnes darbus Instagram kontā,” raksta šīs bibliotēkas saime.