Palīdzēja zirgam Dunduram izkļūt no bedres

Pagājušajā nedēļā Kaplavas pagastā (Krāslavas novads) Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Krāslavas daļas ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja zirgam Dunduram, kurš bija iekritis izskalotā bedrē meža ceļa. Glābšanas pasākums ilga trīs stundas. 
Dundurs ir zirgu sētas “Klajumi” saimes lolojums. Šīs saimniecības īpašniece Ilze Stabulniece pastāstīja “Vietējai Latgales Avīzei”: “Pastaigas laikā zirgam Dunduram pakaļkājas iekrita izskalotā bedrē uz aizauguša meža ceļa (tas varētu būt uzbērts pirms vairākiem gadiem). Sākumā centāmies pašu spēkiem zirgu glābt, mūsu bija daudz, darbojāmies kā skudras. Tomēr sapratām, ka bez ugunsdzēsēju glābēju palīdzības, kuriem ir speciāla tehniku un aprīkojums, netiksim galā. Viktors piezvanīja viņiem, un viņi atbrauca zibenīgi. Taču ar vienu lielo mašīnu nevarēja piebraukt, tāpēc atbrauca otrā mašīna jau no ceļa otrās puses.” 
Un tad ugunsdzēsēji glābēji ķērās pie darba. Izmantojot ugunsdrošības lentes un ieklausoties zirgkopju ieteikumos, kā ar tiem aptvert zirgu, Dunduru, kuram jau ir deviņi gadi, dabūja no bedres laukā. Fotogrāfijā redzams, ka, pateicoties šādai sadarbībai, zirgs nav guvis nedz kāju, nedz arī kādas citas traumas.  
“Izsakām lielu pateicību Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Krāslavas daļas komandai par operatīvo palīdzību. Zirga dzīvība ir glābta! Turklāt bijām sirds saviļņoti, redzot, kā ugunsdzēsēji glābēji, gaidot palīgā otro mašīnu, Dunduru glāba no dunduriem. Tā bija liela cieņpilna attieksme pret zirgu. Paldies!”, uzsvēra Ilze. Savu pateicību pauda arī Krāslavas daļas vada komandieris Andris Sergejevs: “Pateicamies zirgu sēta “Klajumi" saimniekiem un darbiniekiem, par aktīvu sadarbību. Kopīgiem spēkiem, mēs spējām palīdzēt!”

  


Egitas Terēzes Jonānes teksts, foto no zirgu sētas “Klajumi” arhīva