Daugavpils vieglatlētiem – astoņas medaļas

15. un 16. jūnijā Valmierā notika Latvijas čempionāts vieglatlētikā junioriem (līdz 20 gadiem) un jauniešiem (līdz 18 gadiem). Daugavpils Sporta skola šajā čempionātā izcīnīja astoņas medaļas, no kurām trīs bija zelta.
Pirmajā sacensību dienā Pāvels Maskalenoks izcīnīja bronzas medaļu 1500 metru distancē, sasniedzot personīgo rekordu – 4:13.24. Savukārt Aleksandrs Varakuta uzrādīja izcilu sniegumu, izcīnot sudraba medaļu tajā pašā distancē ar rezultātu 4:02.29. Taču ar to viņa panākumi nebeidzās – Aleksandrs kļuva par Latvijas čempionu 3000 metru šķēršļu skrējienā. Abi sportisti trenējas pieredzējušā trenera Andreja Domaņina vadībā.
Otrajā sacensību dienā P. Maskalenoks papildināja savu medaļu kolekciju, izcīnot sudrabu 800 metru distancē ar rezultātu 1:58.24. A. Varakuta vēlreiz apliecināja savu augsto līmeni, izcīnot otro zelta medaļu 3000 metru distancē ar personīgo rekordu – 8:57.35.
Iļja Ziļs uzrādīja iespaidīgu rezultātu 400 metru barjerskrējienā. Ar rezultātu 54.64 viņš izpildīja sporta meistara kandidāta normatīvu un kļuva par Latvijas čempionu junioru konkurencē. Arī šo sportistu sagatavoja treneris Andrejs Domaņins.
Daugavpils sportisti parādīja izcilu sniegumu arī stafetēs. 100-200-300-400 metru stafetē jauniešu komanda, kuras sastāvā bija Daniēls Poznahirko, Tihons Jufers, Adrians Šostakovskis un Pāvels Maskalenoks, izcīnīja bronzas medaļu. Šajā stafetē Daugavpils junioru komanda izcīnīja sudrabu. Komandas sastāvā bija Ernests Baleiko, Anrijs Krumplevskis, Oskars Bartuls un Iļja Ziļs, informē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļa.