Daugavpilī atjauno glābējsilītes norādes

Ar ziedotāju atbalstu ir uzsākta norāžu atjaunošana Daugavpils reģionālās slimnīcas teritorijā, lai ikvienam, būtu skaidrs, kur atrodas glābējsilīte. Pēc Daugavpils sekos norāžu maiņa Madonas slimnīcā un Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā. 
“Uz doto brīdi ir saziedoti vairāk nekā 1500 eiro, kas mums dod iespēju uzsākt darbu Daugavpils reģionālās slimnīcas teritorijā, kur kopā jānomaina četras norādes zīmes, tālāk jau sekos darbs ar Madonas glābējsilīti, kur jāmaina būs gan gaismas kaste, kas norāda uz vietu bērna dzīvībai, gan divas norādes plāksnes un informatīvais plakāts. Paldies visiem, kas jau ziedoja naudu un aicinu turpināt ziedot, lai mums ir iespēja izdarīt darbus visās slimnīcās. Papildus, lielu paldies gribu teikt Liepājas reģionālajai slimnīcai, kuri atrada iespēju visas norādes nomainīt paši.” stāsta projekta vadītāja Laura Zvirbule.

“Glābējsilīte – vieta bērna dzīvībai” ir sociāls projekts sadarbībā ar Latvijas Bērnu fondu, kurā nekādā veidā netiek gūta peļņa, un Latvijā tas tika sākts 2009. gadā. Līdz šim Latvijā ir izveidotas astoņas glābējsilītes – Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā Rīgā, Liepājas reģionālās slimnīcas, Daugavpils reģionālās slimnīcas, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas, Rēzeknes slimnīcas, Madonas slimnīcas, Jelgavas pilsētas slimnīcas teritorijā, kā arī Vidzemes slimnīcas teritorijā Valmierā. Pavisam izglābtas 58 zīdaiņu (25 zēnu un 32 meiteņu) dzīvības – Rīgā (32 bērns), Jelgavā (5 bērni), Valmierā (2), Madonā (6), Rēzeknē (4), Daugavpilī (3), Ventspilī (2), Liepājā (4). 

Ziedotāji tiek aicināti palīdzēt, lai negribēti jaundzimuši zīdaiņi nekļūst par traģēdiju un nenonāk tam nepiemērotās vietās, un aicina ziedot naudas līdzekļus uz Latvijas Bērnu fonda kontu ar norādi “Glābējsilīšu uzturēšanai”.

Ziedojuma konts:
Latvijas Bērnu fonds
Reģ. Nr.:  40008018725
Konta Nr.: LV42UNLA0002000707402
Banka: A/S “SEB Banka”


Maksājuma mērķis: Glābējsilīšu uzturēšanai