Rēzeknes bibliotēkā viesojās rakstniece Māra Svīre

30. maijā Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā ikviens interesents varēja tikties ar rakstnieci, prozaiķi, dramaturģi un scenāriju autori Māru Svīri (īstajā vārdā Māra Kaijaka, dz. Brīdaka). Pasākums tika rīkots Valsts kultūrkapitāla fonda literatūras nozarē atbalstītajā projektā “Vārda mākslinieki tuvplānā”. Sarunu bibliotēkā vadīja kultūras žurnāliste un literatūras eksperte Liega Piešiņa.
RCB direktore Ruta Suseja atzina, ka “bibliotēkā pēdējo četru gadu laikā ir notikuši daudzi pasākumi, bet šī tikšanās bija emocionāli visbagātinošākā, īpaši iedvesmojoša. Māra Svīre ir cilvēks-leģenda – joprojām radoša, dziļdomājoša un inteliģences paraugs. Esam pateicīgi, ka viņa atrada spēkus mērot tālo ceļu un apmeklēt Rēzekni.” Māra Svīre ir vairāk nekā 30 grāmatu autore, viņas radošajā pūrā ir garstāsts “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” un scenārijs tāda paša nosaukuma filmai (tā iekļauta Latvijas Kultūras kanonā), scenārijs LTV seriālam ”Likteņa līdumnieki” u. c.
Minētajā projektā šogad bibliotēkā jau viesojās rakstnieks Kārlis Vērdiņš, bet vēl ciemos tiek gaidītas Nora Ikstena un Anna Žīgure. Tāpat nupat kļuvis zināms, ka atbalstīts arī RCB projekts “Dzejas pietura – Rēzekne”, kas paredz, ka rudenī plānots uz tikšanos aicināt latgaliešu dzejniekus: Valentīnu Lukaševiču, Annu Rancāni, Ligiju Purinašu un Ilzi Spergu. Jāpiebilst, ka šogad bibliotēka svin 80 gadu jubileju un VKKF atbalsts tik vērienīgiem projektiem ir lieliska dāvana.