Mīluļa CV: Mans prieks – suns Rikijs

Mans Rikijs ir suns, kurš sniedz daudz prieka mūsu dzīvē. Viņš ir mīlošs, labs klausītājs (jo klausās, ko es stāstu par darbu), bet arī liels nedarbnieks. Suns ir tikai vienu gadu vecs, tāpēc viņam arī patīk draiskoties un palaidņoties. 
2023. gada vasarā šķīrāmies no sava suņa Benija, kas bija uzticams mājas sargs un draugs. Tā kā ir bijis pierasts pie sunīša, tad arī meklējām jaunu mājas sargu. Atvedām no Ludzas maziņu, gaišu kamoliņu, kas bija līdzīgs aitai vai gaišai lapsai ar brūnu degunu. Bet tagad viņš ir mūsu ģimenes loceklis. Domājām vārdiņu, kas skanētu viegli un būtu tīkams sunim. Mīluļa vārds ir Rikijs.
Nekas nevar būt labāks par pārnākšanu mājās, kad Rikijs gaida uz mājas sliekšņa ar savu beznosacījuma mīlestību. Jā, Rikijs prasa daudz uzmanības, tomēr plusu ir vairāk nekā mīnusu (neraugoties uz to, ka pēc mīluļa “reformām” sīpoli aug katrs savā dārza pusē, puķes strauji mēdz noziedēt, arī siltumnīcā obligāti jāsapēdo tomātu rindas). 
Rikijam ļoti patīk mājās veikt kumodes pārraudzību, kur stāv manas smaržas un krēmi. Tas nesagādā viņam grūtības. Suns apstājas uz divām ķepām, pastiepjas līdz smaržām un kārotā manta ir zobos. Viss ir stingri jānoslēpj. 
Patīk spēlēties ar mazbērniem un laupīt konfektes no groziņa un bērniem. Galvenais nav konfekte, bet papīra lobīšana. Rikijam garšo auzu pārslu biezputra, to vāru trim personām un suņa bļodā pievienoju daudz, daudz sviesta. Tikai labi jāsamaisa. 
Bet bieži vien redzu un jūtu, ka Rikijam kļūst garlaicīgi un nav uzmanības (seko nedarbu sērija), viņš guļ, skumji noraugoties uz garāmejošajiem cilvēkiem.
Tomēr Rikijs ir prieka suns. Viņš skraida un priecājas, un izrāda savu ziņkāri par visu notiekošo. Patīk peldēties ūdens vannās, kur sakrājam ūdeni tomātu liešanai. Rikijs, prieka suns, sniedz daudz prieka arī mums.


Marija Micķeviča (Krāslava)