Preiļiem izcīnīts pirmais Latvijas čempionāta zelts boksā

Preiļu boksa kluba “13Th Round“ dalībnieks Mareks Dronga izcīnīja pirmo Latvijas čempionāta zelta medaļu šī kluba un Preiļu boksa vēsturē. To “Vietējai Latgales Avīzei” pastāstīja treneris Raimonds Šņepsts.
Mareks startēja Latvijas junioru un jauniešu boksa čempionātā svara kategorija līdz 63 kg (2010. gadā dz.). Jāiestarpina, ka viņš nodarbojas ar boksu trīs ar pusi gadus.
Mareks ceturtdaļfinālā pārliecinoši guva uzvaru pār sportistu no Liepājas, vēlāk pusfinālā ar lielu pārsvaru vinnēja sportistu no Daugavpils. Tā jau bija ceļazīme uz finālu, kur Mareks ar 3:0 uzvarēja sportistu no Ventspils, izcīnot Preiļiem pirmo Latvijas čempionāta zelta medaļu boksa vēsturē.
Čempionātā piedalījās arī Mareka komandas biedrs Deniss Bogdanovs (2011. gadā dz., svara kategorija līdz 48 kg), un ceturtdaļfinālā viņš zaudēja sportistam no Ventspils. Treneris pauda cerīgi, ka arī Denisam būs uzvaras. “Paldies draugiem un vienkārši nevienaldzīgiem cilvēkiem par atbalstu jauniešu sportam,” teica Raimonds Šņepsts.

Egitas Terēzes Jonānes teksts, publicitātes foto