Konkursā “Jāņa Gleizda balva fotogrāfijā 2024” uzvar Eduards Medvedevs

Sagaidot foto mākslinieka Jāņa Gleizda simto gadskārtu, Rēzeknes novada pašvaldība sadarbībā ar Latgales fotogrāfu biedrību izsludināja foto konkursu melnbaltajā fotogrāfijā “Jāņa Gleizda balva fotogrāfijā 2024”. No dažādām Latvijas pilsētām 282 dalībnieki iesūtīja vairāk nekā 1000 fotogrāfijas piecos žanros – “Ainava”, “Akts”, “Klusā daba”, “Portrets” un “Sports”. 
10. maijā Latgales vēstniecībā GORS tika sveikti pirmā konkursa dalībnieki un galvenās balvas ieguvējs Eduards Medvedevs ar darbu “Aizturot elpu”, kas bija iesniegts žanrā “Sports”. Svinīgā pasākuma laikā tika apbalvoti pirmo trīs vietu uzvarētāji katrā žanrā, galvenās balvas ieguvējs saņēma 1000 eiro naudas balvu, kā arī medaļu, ko izgatavojis metālmākslinieks Norberts Kudiņš. 
“Kopā ar Igoru Pliču, kurš ir galvenais šo aktivitāšu ģenerators vienojāmies, ka jāorganizē konkurss, lai tajā var iesaistīties visi Latvijas fotogrāfi. Žūrijas darbs ir noslēdzies, un Latgales vēstniecības GORS telpās ir redzami 30 labākie darbi, kā arī J. Gleizda labāko darbu reprodukcijas, šādā veidā mēs meistaram izsakām pateicību par viņa paveikto ne tikai Ilzeskalna, Rēzeknes novada, bet visas Latvijas labā,” uzrunā teica Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs. 
Svinīgā pasākuma laikā dalībniekiem tika prezentēta Rēzeknes novada pašvaldības Kultūras un tūrisma pārvaldes sagatavotā īsfilma par Jāni Gleizdu. Domes priekšsēdētājs M. Švarcs pasniedza Pateicības rakstu fotomāksliniekam, fotovēsturniekam, Latgales fotogrāfu biedrības dibināšanas iniciatoram un priekšsēdētājam Igoram Pličam par Jāņa Gleizda vārda un veikuma popularizēšanu un ieguldījumu konkursa dibināšanā un organizēšanā.
No 9. aprīļa līdz 19. maijam Latgales vēstniecības GORS Mākslas galerijā un pirmā stāva semināru telpā ir eksponēta fotomākslinieka Jāņa Gleizda simtgadei veltīta izstāde “GAISMĀ. punkts”. Izstāde sastāv no Jāņa Gleizda aktu fotogrāfiju reprodukcijām, kā arī no konkursa finālistu darbiem, informē Rēzeknes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Jurāne.