Ludzas Mūzikas pamatskolas lepnums - Adelina Zeļča

Adelina Zeļča Ludzas Mūzikas pamatskolā apgūst klavierspēli, kā arī vispārējās izglītības programmu 2. klasē. “Vietējā Latgales Avīze” jau vairākkārt ir rakstījusi par meitenes panākumiem, kas gūti skolotājas Marinas Marčenokas vadībā. Jau no pirmās klases meitene piedalās dažādu līmeņu konkursos un ir ieguvusi daudzas godalgotas vietas. Adelinas stiprās puses ir mērķtiecība un ieinteresētība visā, ko viņa dara. Meitene ir ar stipru raksturu un cīnītāja garu.
2024. gada 18. janvārī attālināti notika Starptautiskais mūzikas konkurss “World Art Games” Spānijā. Šī konkursa mērķis – iespēja tikt pasaulslavenu profesionālu mūziķu un pedagogu novērtētam. Galvenie kritēriji bija repertuāra sarežģītības pakāpe, virtuozitātes un tehniskās brīvības pakāpe, skatuves kultūra, mākslinieciskā un radošā individualitāte. Patīkams pārsteigums bija žūrijas uzaicinājums Adelinai piedalīties konkursā “SEA SUN FESTIVAL” klātienē Spānijā no 2024. gada 28. aprīļa līdz 3. maijam. Galvenās balvas ieguvējai Adelinai Zeļčai konkursa organizatoru komiteja sedza dalības maksu un visu dienu uzturēšanās izmaksas. Pārējās izmaksas sedza Ludzas novada pašvaldība, par ko gan skola, gan Adelinas vecāki ir ļoti pateicīgi.  
Panākumi atkal neizpalika. Adelina no Spānijas atgriezās ar 1. pakāpes diplomu, balvu un medaļu.
Ludzas Mūzikas pamatskolas kolektīvs priecājas un lepojas ar mazās Adelinas un viņas skolotājas Marinas Marčenokas lielajiem sasniegumiem.