Latvijas Dabas fonds rīkos kampaņu par dabisko pļavu produktiem

Latvijas Dabas fonds (LDF) rīkos kampaņu par dabisko pļavu produktiem “Es lielos!”, aģentūru LETA informēja Latvijas dabas fonda projekta vadītāja Inga Muižniece.
Kampaņā piedalīsies dabisko pļavu apsaimniekotāji, kas jau atklājuši pļavas sniegtās iespējas un ražo dažādus produktus vai piedāvā pakalpojumus ar dabisko pļavu izcelsmi, marķējot tos ar zīmi “Dabisko pļavu produkts”. 
Tā būšot lielīšanās ar augstas kvalitātes ražojumiem, kuros ieguldīts sirdsdarbs un kas apliecina dabai draudzīgu saimniekošanu – pļavas liellopu gaļa, desas, pelmeņi un citi gaļas pārstrādes produkti, aitas piena produkti, jēra gaļa, kazas siers, medus, pļavas tējas, pļavas augu pulveri, sīrupi, kā arī dažādi amatniecības izstrādājumi un pļavas tūrisms.
Kampaņas mērķis ir pievērst uzmanību kvalitatīviem vietējiem produktiem, kurus iegādājoties ikviens piedalās dabisko pļavu saglabāšanā. Pļavas produktus ražotāji piedāvās tirdziņos un vasaras pasākumos, tur notiks arī produktu degustācijas. Kopā ar LDF dabisko pļavu produktu ražotāji piedalīsies Zāļu tirgū Doma laukumā. Gan esošajiem, gan topošajiem pļavas produktu ražotājiem LDF piedāvās regulārus izglītojošus seminārus gan tiešsaistē, gan klātienē.
Pļavu apsaimniekotāji, kas ražo produktus vai piedāvā pakalpojumus ar izcelsmi no dabiskajām pļavām, aicināti pieteikties, rakstot uz e-pasta adresi plavasprodukts@ldf.lv vai aizpildot pieteikumu tiešsaistē www.dabiskoplavuprodukts.lv (te var uzzināt arī par produktiem).
Kā norāda LDF, dabiskās pļavas ir viena no visvairāk apdraudētajām dzīvotnēm Latvijā, tās saglabājušās vien 0,9 % Latvijas teritorijas. To saglabāšana un atjaunošana ir tiešā veidā atkarīga no cilvēka saimnieciskās darbības, tāpēc ar šo kampaņu LDF aicina atbalstīt dabas daudzveidības saglabāšanu un pļavai draudzīgos produktu ražotājus.