Īsfilmas vēsta par bioloģiski vērtīgu mežu

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) projektā “LatViaNature” sagatavojusi īsfilmu sēriju par bioloģiski vērtīgu mežu “Vecās Piepes stāsti”, kas balstīti zinātniskos datos un vadošo dabas ekspertu zināšanās, aģentūru LETA informēja pārvaldē.
DAP ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Andris Širovs norāda, ka īsfilmās sarežģīti bioloģiski vērtīgas ekosistēmas aspekti parādīti vienkārši un saprotami, vienlaikus nepazaudējot zinātnisko pamatojumu. “Vecā Piepe ir veca, dabiska, bioloģiski vērtīga meža balss, caur kuras stāstiem tiek atklāts visa meža stāsts – kā tas veidojies, kāda ir tā uzbūve, kādi ir tā iemītnieki un viņu savstarpējās attiecības, kā mežs jūtas, un kā tas raugās uz mūsu – cilvēku – veiktajām darbībām. Šis ir neierasts un aizraujošs formāts, kā runāt par dabu – dinamiski stāsti, kas piesaista uzmanību ar atraktīviem personāžiem un humoru,” pauž Širovs.
Dabas aizsardzības pārvalde aicina izglītības iestādes izmantot “Vecās Piepes stāstus” kā palīgmateriālus mācību procesā, aizraujošā veidā veicinot izpratni par savienoto dzīvības tīklu mežā. Sērijā ir desmit īsfilmas, katra apmēram divas minūtes gara, par dažādām tēmām.