Valsts prezidents 4. maijā Rīgas pilī pasniedza augstākos Latvijas valsts apbalvojumus

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, 4. maijā, Rīgas pilī notika augstāko valsts apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta – pasniegšanas svinīgā ceremonija.
Triju Zvaigžņu ordeņa simtgadē un 30. gadskārtā kopš tā atjaunošanas, kā arī Viestura ordeņa un Atzinības krusta atjaunošanas 20. gadskārtā augstākos Latvijas valsts apbalvojumus saņēma cilvēki, kuru godprātīgais profesionālais un sabiedriskais darbs, aktīvā pilsoniskā stāja, pašaizliedzība un patriotisms stiprina mūsu Latviju un ir valsts augstākās atzinības vērts un godināms. 

Ar Atzinības krustu apbalvo par izcilu Tēvijas mīlestību un par sevišķiem nopelniem valsts, sabiedriskajā, kultūras, zinātnes, sporta un izglītības darbā. Par nopelniem uzskatāma uzticīga un uzcītīga kalpošana valsts vai pašvaldības dienestā, priekšzīmīga un godīga darba izpilde, ikviena sabiedriska kalpošana, tautas gara, pašdarbības un saimniecisko spēku attīstīšana.

No Latgales par Atzinības krusta virsnieci iecelta Viļānu Mūzikas un mākslas skolas direktore un mūzikas pedagoģe, Viļānu Romas katoļu baznīcas ērģelniece Inta Brence – par ilggadēju pašaizliedzīgu darbu un ieguldījumu interešu izglītībā un skolu jaunatnes patriotiskajā audzināšanā.