Veselības nozares profesionāļiem pasniedz Atzinības un Pateicības rakstus

Veselības ministrs Hosams Abu Meri ceturtdien, 2. maijā, svinīgā ceremonijā sveica veselības nozares profesionāļus – godināja septiņus Ministru kabineta Atzinības raksta saņēmējus, kā arī 49 Veselības ministrijas Atzinības raksta un 33 Pateicības raksta saņēmējus. Ministrs visiem pauda atzinību par pašaizliedzību, profesionalitāti un izcilu darbu veselības aprūpes un sabiedrības veselības jomā.

“2024. gads nozarē ir stabilāks un paredzamāks nekā iepriekšējais, un tas ir apliecinājums, ka valstī veselības nozare ir prioritāte līdztekus drošībai. Nozarē tiek īstenots pasākumi, lai Latvijas iedzīvotājiem nodrošinātu modernu, kvalitatīvu un pieejamu veselības aprūpi, bet ārstniecības personālam – sakārtotu un mūsdienīgu darba vidi. Ir svarīgi, ka ikdienas straujajā tempā atrodam mirkli nedaudz piestāt un novērtēt paveikto. Tādēļ man ir gandarījums un gods Latvijas valsts svētku noskaņā  pateikt paldies ikvienam veselības aprūpē strādājošam cilvēkam – par izturību un neatlaidību, par zināšanām un profesionalitāti. Un par Latvijas cilvēku veselības sargāšanu,” uzrunājot apbalvojamos, ceturtdien svinīgajā ceremonijā sacīja Hosams Abu Meri. 

Veselības ministrijas Atzinības raksts piešķirts trīs speciālistiem no Latgales:

•    Par profesionālu un ilggadēju darbu medicīnas nozarē un nozīmīgu ieguldījumu Latgales reģiona iedzīvotāju ārstēšanā “Rēzeknes slimnīca” pediatrei Ņinai Sorokinai;


•    Par profesionālu, ilggadēju un godprātīgu darbu Rēzeknes slimnīcas labā un ieguldījumu neiroloģijas nozares attīstībā “Rēzeknes slimnīca” neirologam Samuilam Novikam;


•    Par mūža ieguldījumu, godprātīgi, pašaizliedzīgi pildot darbu un dodot nozīmīgu ieguldījumu iedzīvotāju veselībā, “Krāslavas slimnīca” valdes loceklim Aleksandram Jevtušokam.