Arī pavasaris ir jubilāru laiks

Patīkami, ka aprīlī ir dzimuši vairāki Preiļu novada jubilāri, kuri svinēja 90 un 95 dzīves gadus. Starp tiem arī preilēniete Helēna Bernāne. Aizvadīts skaists un ražens darba mūžs. 
Pirmie dzīves un darba gadi aizvadīti Riebiņu pusē. Kā jau jauna un stipra, gājusi visos kolhoza darbos – tīrumā, fermā … Gribējusi skoloties, taču ģimenē bijuši pieci bērni, tāpēc vajadzējis ātrāk sākt darba gaitas. Pēc tam 22 darba gadi aizvadīti Preiļu sadzīves pakalpojumu kombinātā, strādājot pie mēbeļu izgatavošanas. Uz jautājumu, kas deva impulsu tik daudziem dzīves gadiem? “Darbs un tikai darbs” – tā jubilāre. “Ja tā labi padomā, dažreiz pat sevi nežēlojot…” Aizvadīti ražena darba 42 gadi. Ar lepnumu viņa stāsta, ka šobrīd visus mājas darbus dara pati, aprūpē sevi, gatavo ēdienu, šad tad svētdienās aiziet uz baznīcu. Sešas dienas nedēļā esot jāvelta darbam, bet septītā – baznīcai un atpūtai. Tāda ir jubilāres nostādne. Cik vērtīgi ir šajos vārdos ieklausīties! Jubilārei lieli plāni – strādāšot pavasara darbus savā piemājas dārziņā. Esot pieradusi pie zemes darbiem, patīk, ja var redzēt sava darba augļus. Neesot pieradusi sēdēt dīkā. Atzīst gan, ka ar veselību tā ir, kā ir. Pie lieliem darbiem – malkas sagādē – gan lūdz palīgā vīra brāļa dēlu. 
Preiļu novada Pensionāru biedrības valdes priekšsēdētāja Marija Briška pasniedza jubilārei Preiļu novada Pagodināšanas rakstu ar novēlējumu – lai ir stipra veselība, dzīvesprieks un saticība. Jubilāre ar gandarījumu pateicās gan par Pagodinājuma rakstu, gan par skaistajiem ziediem, par sirsnīgiem novēlējumiem, par Latvijas Pensionāru federācijas avīzi “Latvijas Pensionārs”.


Preiļu novada Pensionāru biedrības valdes locekle Marija Volkova