Bibliotēka senioriem

Preiļu Galvenajā bibliotēkā turpinās projekts “Bibliotēka senioriem”, un šoreiz Pieaugušo literatūras nodaļas vadītāja Ilga Lozda kopā ar kolēģēm sagatavoja daudzas spēles. 
Lielformāta digitālajā spēlē “Preiļi” tika griezts laimes rats. Klātesošie seniori gan iedziļinājās bibliotēkas vēsturē, gan uzzināja par ievērojamiem novadniekiem un pasākumiem, kas notiek tieši bibliotēkā, gan par mūsdienu aktualitātēm, atbildot uz daudzajiem jautājumiem.
Spēlē “Tornis” bija jāsaliek klucīši tā, lai, ceļot torni, tas nesabruktu. Iesaistoties spēlē “Kam pieder cepure?”, pasaku literārajiem tēliem bija jāatrod piemērota galvassega. Spēlē “Pasakas par ziediem“ atcerējāmies Annas Sakses literārās pasakas un atradām skaisto ziedu attēlus. Bija arī izkustēšanās spēle, kas izveidota pēc cirka spēles principiem. Metot kauliņu ar cipariem, nonācām pie kāda no nozīmīgiem Preiļu pilsētas objektiem, bija jāraksturo tas, jāpastāsta, ko par to zinām. Spēlē “Gostūs pi Boņuka” atšķetinājām zīmējumu latgaliskos nosaukumus, uzrakstījām tos latviešu literārajā valodā. 
Jautrību izraisīja muzikālā spēle “Burvju spieķis”. Izrādās, arī šajā vecumā varam būt teatrāli. Noslēgumā tika izspēlēta spēle “Kā rodas baumas ?”. Vai rūpīgi uzklausītu informāciju mēs varam tikpat rūpīgi nodot citiem? Nekā nebija! Šo to pieliekam savu klāt, šo to jau turpat aizmirstam... Lūk, kā rodas baumas! No mums pašiem.
Pasniedzot pavasara ziedus, Preiļu novada Pensionāru biedrības valdes priekšsēdētāja Marija Briška, paužot klātesošo viedokli, izteica gandarījumu par lielisko komandas darbu, senioriem veltītu uzmanību, par vientulības kliedēšanu un iesaisti savos pasākumos.


Preiļu novada Pensionāru biedrības valde