Daugavpilī paplašina specializētā autotransporta pakalpojumu

Rūpējoties par sociāli mazaizsargāto iedzīvotāju interesēm, Daugavpils valstspilsētas pašvaldībā tiek īstenotas vairākas programmas vides pieejamības un mobilitātes nodrošināšanai cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Sākot ar šo gadu, Sociālā dienesta specializētā autotransporta pakalpojums būs pieejams plašākam iedzīvotāju lokam. Turpmāk to varēs izmantot arī gulošie pacienti, turklāt pakalpojums būs pieejams arī ārpus dienesta darba laika, informē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Centrālās pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļa.
Daugavpils valstspilsētas pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Kononovs stāsta: “Ikdienā bieži tiekoties ar cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, konstatēju, ka līdz šim mūsu pašvaldībā netika nodrošināts transporta pakalpojums gulošiem cilvēkiem. Šobrīd man ir gandarījums par to, ka pakalpojums ir pieejams, un jebkurš daugavpilietis, kā arī viņa asistents vai pavadošā persona, var to izmantot. Ne tikai darba dienās, ne tikai darba stundās, kā tas ir bija iepriekš, bet tieši tad, kad cilvēkam jātiek pie daktera vai uz rehabilitāciju”.
Sociālā dienesta rīcībā esošais autotransports nav piemērots gulošu cilvēku pārvadāšanai, jo nereti viņu transportēšana prasa papildu tehnisko nodrošinājumu, piemēram, skābekļa balonus un citu specifisku aprīkojumu. Lai uzlabotu pakalpojuma pieejamību un padarītu to kvalitatīvāku, tika nolemts piesaistīt speciālistus, kas var nodrošināt pārvadāšanu arī tiem cilvēkiem, kuri iepriekš veselības stāvokļa dēļ to saņemt nevarēja.
“Ar Daugavpils domes deputātu atbalstu tika grozīti saistošie noteikumi “Pašvaldības sociālie pakalpojumi”. Savukārt Sociālais dienests izsludināja konkursu par pakalpojuma sniegšanu, kurā uzvarēja vietējais uzņēmums. Tam ir aprīkots specializētais transports, kas ir pielāgots gulošu cilvēku pārvadāšanai. Viņi arī nodrošina cilvēka pārnešanu no mājām vai iestādes līdz mašīnai un atpakaļ, kas ir ļoti svarīgi. Mūsu dienestā turpinās darboties specializēts transportlīdzeklis, sniedzot transporta pakalpojumu Daugavpils iedzīvotājiem ar I, II grupas invaliditāti un bērniem ar invaliditāti,” stāsta Sociālā dienesta vadītāja Marina Gerasimova.
“Mūsu uzņēmumam jau ir pieredze vairākos veiksmīgi realizētajos starpvalstu braucienos. Lepojamies ar labajām atsauksmēm par mūsu darbu un priecājamies, ka tagad mūsu pakalpojumi, pateicoties Daugavpils valstspilsētas pašvaldības atbalstam, kļūst pieejami vēl plašākam cilvēku lokam,” pauž SIA “SPECMed” valdes loceklis Andris Ondzuls.