Projekta gaitā izveidota metālapstrādes radošā darbnīca Krāslavā

Biedrība “Latvijas sociālās adaptācijas asociācija” 2023. gadā “Erasmus +” programmas konkursā ieguva finansējumu projekta “Otrā elpa – jauna iespēja” īstenošanai. Projekta mērķis – pakāpeniski veidot sabiedrību, kurā jaunieši ir ekoloģiski izglītoti un aktīvi īstenotāji, raksta www.kraslavasvestis.lv.
Sadarbībā ar RVT Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centra audzēkņiem un pedagogu Juri Krumpānu notika metālapstrādes radošā darbnīca kopā ar Dagdas vidusskolas 9. klases skolēniem. Darbnīcas mērķis bija apgūt metālapstrādes pamatiemaņas un prasmes, lai turpmāk veidotu praktiskas lietas no nederīgiem metāla gabaliem, piemēram, interjera objektus. 
Lai jaunieši labāk iepazītu viens otru, neformālā gaisotnē tika organizēta iepazīšanās spēle. Iesākumā projekta dalībniekiem tika novadīta izglītojoša meistardarbnīca, lai iepazīstinātu ar metālapstrādes darba rīkiem un to izmantošanu darbnīcā un ikdienas dzīvē. Vēlāk projekta dalībnieki izmēģināja metāla griešanu, locīšanu un zīmēšanas darbības pamatprincipus uz plāksnēm. Nākamajā aktivitātes posmā projekta dalībnieki tika iepazīstināti ar metināšanas aparātu un tā darbību. Aktivitātes noslēgumā jaunieši kopīgi izveidoja metāla konstrukciju, kuras pamatā bija līdzsvara princips.


Santas Kristas Kramas foto