Ministre Inga Bērziņa apmeklē Rēzeknes, Varakļānu un Madonas novadu

19. janvārī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa apmeklēja Rēzeknes, Varakļānu un Madonas novadu.
Rēzeknes novada domē ministri uzņēma Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs, priekšsēdētāja vietniece Ērika Teirumnieka, pašvaldības izpilddirektors Jānis Troška, kā arī piedalījās visi komiteju priekšsēdētāji. Ministre tika iepazīstināta ar Rēzeknes novada pašvaldības struktūru, sniegta informācija par apvienību pārvalžu darbības modeli. Tāpat tika ieskicēta iedzīvotāju iesaiste pašvaldības darbā, kā arī pašvaldības sniegtais līdzfinansējums uzņēmējdarbības attīstībai un uzsākšanai, kā arī papildu piešķirtais finansējums citās jomās. Diskutēja arī par pašvaldības 2024. gada budžetu, izaicinājumiem tā sastādīšanā, kā arī par ieņēmumu un izdevumu pieaugumu attiecībā pret 2023. gadu. Pārrunāja arī skolu tīkla reformu un situāciju novada izglītības iestādēs, informē Rēzeknes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Jurāne.
Savukārt ar Rēzeknes valstspilsētas opozīcijas deputātiem, pārrunājot aktualitātes Rēzeknes valstspilsētas domes darbā, ministre vēlreiz uzsvēra un aicināja valstspilsētu sadarboties un līdz 22. janvārim Finanšu ministrijai iesniegt sabalansētu un korektu 2024. gada pašvaldības budžetu, lai no situācijas neciestu pašvaldībā strādājošie un Rēzeknes valstspilsētas iedzīvotāji, publikācijā ministrijas oficiālajā vietnē norāda ministres padomniece komunikācijas jautājumos Sabīne Spurķe.
Tikmēr Varakļānu novadā pārrunāta iecere šo novadu līdz ar pašvaldību vēlēšanām 2025. gadā pievienot Madonas novadam, kā arī citi aktuālie jautājumi. Varakļānu kultūras centrā un Murmastienē notika diskusija ar domes deputātiem, iedzīvotājiem un pašvaldības speciālistiem. “Tiekoties ar Varakļānu novada un Murmastienes iedzīvotājiem, guvu viennozīmīgu apstiprinājumu tam, ka pārliecinošs vairākums vēlas, lai Varakļāni tiktu iekļauti Madonas novadā. Arī iepriekšējās administratīvi teritoriālās reformas izstrādes laikā veiktā analīze un priekšlikumi, kā arī Satversmes tiesas secinājumi liecināja par to pašu. Aicinu arī Saeimas deputātus sadzirdēt iedzīvotāju teikto un nepretnostatīt vienu novadu otram. Svarīgas ir ne tikai administratīvās robežas, bet arī savstarpējā sadarbība ar iedzīvotājiem, nevalstiskajām organizācijām, kaimiņu pašvaldībām. Draudzīgas un konstruktīvas attiecības ir pamats visam,” pauda ministre Inga Bērziņa, lasām ministrijas oficiālajā vietnē varam.gov.lv.

Inga Bērziņa kopā ar Rēzeknes novada domes pārstāvjiem