Varakļānu jauniešiem augsti rezultāti Baltijas skolēnu ideju konkursā

Noslēdzies Samsung “Solve for Tomorrow” ideju konkursa trešais gads, kurā, lai uzlabotu skolēnu pašsajūtu un padarītu skolas vidi patīkamāku, Varakļānu vidusskolas komanda “vk_tech” ar ideju par spēļu projicēšanu skolas gaiteņos ieguva 3. vietu. 
Latviju konkursa finālā pārstāvēja komandas no Rīgas, Siguldas, Priekuļiem un Varakļāniem. Priekuļu vidusskolas komanda bija izstrādājusi ar tehnoloģijām aprīkotas āra klases ierīkošanas plānu, Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda – aplikāciju efektīvākai kavējumu reģistrēšanai. Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas jaunietes vēlējās skolā ieviest muzikālās kāpnes, savukārt Varakļānu vidusskolas komandas – izaicinājumu spēli piederības sajūtas uzlabošanai skolā un interaktīvas spēles aktīvākai laika pavadīšanai starpbrīžos. Kopumā konkursam Latvijā šogad pieteicās nedaudz vairāk par 600 skolēniem. 
Pirms Ziemassvētkiem ar starptautisku fināla pasākumu Rīgā noslēdzās Samsung “Solve for Tomorrow” jauniešu ideju konkursa trešā sezona, kurā teju tūkstotis jauniešu no visas Baltijas meklēja risinājumus skolu vides uzlabošanai. Konkurss noslēdzās ar Igaunijas komandas uzvaru, kas startēja ar ierosinājumu izstrādāt aplikāciju skolēnu saliedētības veicināšanai un iespējai anonīmi un operatīvi ziņot skolas personālam par bulinga gadījumiem vai cita veida problemātiku. Uzvarētāji iegūs 5000 eiro savas idejas realizēšanai.
Pilnu konkursa ciklu noslēdza vairāk nekā 140 komandas ar idejām, kā skolu vidi padarīt skolēniem draudzīgāku un skolas dzīvi – priekpilnāku.