Sologubu ģimene Prezidenta pilī pušķoja Ziemassvētku eglīti

Santa un Antons Sologubi ar saviem trim dēliem Matīsu (7,5 gadi), Samuēlu (2 gadi) un Kristiānu (10 mēneši) no Kombuļu pagasta (Krāslavas novads) 6. decembrī devās uz Rīgas pili, lai, Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča uzaicināti, rotātu un iededzinātu Ziemassvētku egli. 
Santa pastāstīja “Vietējai Latgales Avīzei”, ka, dodoties ceļā, bija liels satraukums, taču, ienākot Rīgas pilī, kur bija pulcējušās citas 19 Latvijas kuplās – daudzbērnu – ģimenes, un dzirdot Valsts prezidenta iedrošinājuma vārdus, ka jābauda kopā satikšanās prieks, sirdī iemājoja miers. 
“Par katru ģimeni bija nelieli ievadvārdi, pēc tam ģimene devās pie prezidenta ar savu eglītes rotājumu. Mūsu ģimene bija sarūpējusi krāsainu koka Ziemassvētku zvaigzni ar vēlējumu “Ticību, cerību, mīlestību” un “Lai Dievs svētī Latviju!”, ko prezidents un mēs ar bērniem iekārām Rīgas pils eglē. Savukārt prezidents mums uzdāvināja galda spēli, lielu bumbuli ar Rīgas pils attēlu, ar ko rotāt eglīti mājās, un apsveikuma kartiņu, kā arī nofotografējās ar mums. Tad mēs devāmies ārā un, skanot Ziemassvētku dziesmai “Ak, eglīte, ak, eglīte”, ko dziedāja mūziķu apvienība “Tev tuvumā”, iededzinājām lielo egli pie Rīgas pils. Pasākumā valdīja brīva, draudzīga svētku atmosfēra. Varējām apbrīnot ģimenes, kuras lolo piecus – astoņus bērnus, un lepoties, ka mēs patiešām esam bagāta tauta,” teica Santa.
Edgars Rinkēvičs savā uzrunā pauda lepnumu par daudzbērnu ģimenēm: “Jūs lieliski pierādāt, kā var apvienot darbu un rūpes par bērniem. Tieši jūs esat liels paraugs un iedvesma savam novadam, pilsētai un arī līdzcilvēkiem.”
Rīgas pilī pulcējās arī ģimenes no Augšdaugavas novada, Balviem un Daugavpils, Aizkraukles novada, Alūksnes novada, Dienvidkurzemes novada, Dobeles novada, Gulbenes novada, Kuldīgas novada, Ķekavas novada, Saldus novada, Smiltenes novada, Valkas novada, Jelgavas, Jūrmalas, Liepājas, Olaines un Rīgas.
 

Egitas Terēzes Jonānes teksts, publicitātes foto