Ludzas Mūzikas pamatskola atzīmē 65 gadu jubileju

1. decembrī ar īpaši sarūpētu svētku koncertprogrammu "Mana dziesma" Ludzas Mūzikas pamatskola atzīmēja savu 65 gadu jubileju. Sveicot skolas kolektīvu un audzēkņus jubilejā, domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs pasniedza Ludzas novada pašvaldības Atzinības rakstu Ludzas Mūzikas pamatskolas kolektīvam par nozīmīgu ieguldījumu bērnu un jauniešu muzikālās izaugsmes veicināšanā un novada kultūras dzīves dažādošanā.
Jubilejas koncertā uzstājās un klātesošos priecēja skolas audzēkņi, pedagogi un skolas absolventi. Pasākumu vadīja skolas direktore Lolita Greitāne un pedagoģe Sandra Kučāne. Skanēja dziesmas, klavierspēle, vijole, akordeons, pūšaminstrumenti, uzstājās koris. Priekšnesumu sagatavoja skolas deju klases audzēknes. Sveikt skolas kolektīvu un audzēkņus ieradās absolventi, skolēnu vecāki un skolas draugi. Saņemti arī attālināti sveicieni no tiem, kas nevarēja ierasties klātienē.
Skola tika dibināta 1958. gadā, un sākotnēji tajā bija trīs klases: klavieru, akordeona un vijoles. Patlaban Ludzas Mūzikas pamatskolā var apgūt vienpadsmit mūzikas instrumentu spēli, dejas pamatus un vokālo dziedāšanu kora klasē. Kopš 1997. gada skola īsteno arī pamatizglītības pirmā posma (1.–4. klase) izglītības programmu. Skolas pastāvēšanas 65 gados šeit ir strādājuši ap 100 pedagogu.

Skolas pedagogu kolektīvs jubilejas svinīgajā pasākumā


Uzstājas pūtēju orķestris. Pedagogs – Romāns Seņkovs


Ilmāra Bērziņa foto