Rēzeknieši – aktīvākie konkursā autovadītājiem

26. oktobrī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona pārvaldes struktūrvienībās Balvos, Ludzā, Rēzeknē, Krāslavā, Preiļos, Līvānos un Daugavpilī, informatīvajā kampaņā "Iedzīvotāju izglītošana par rīcību pēc ceļu satiksmes negadījumiem" norisinājās konkurss autovadītājiem.
Atbraucot uz vienu no daļām, autovadītājiem tika piedāvāts atbildēt uz trim jautājumiem un saņemt vērtīgas balvas. Visi jautājumi bija par pareizu rīcību, ja noticis ceļu satiksmes negadījums vai aizdegusies automašīna. Konkursā piedalījās 93 cilvēki, bet kopumā cilvēku skaits, kas atnāca pie mums ciemos, bija vairāk nekā 115, jo bieži autovadītāji nāca ar bērniem vai ar visu ģimeni.
Visaktīvākie bija rēzeknieši – 20 autovadītāji piedalījās konkursā, neatpalika arī balvenieši, kur konkursā piedalījās 16 autovadītāji. Tikmēr Preiļos 13 un Daugavpilī 12 autovadītāji atbrauca uz VUGD depo, lai pārbaudītu savas zināšanas, kā arī Krāslavā un Ludzā pa 11, bet un Līvānos 10 autovadītāji aktīvi iesaistījās konkursā. Svarīgi pieminēt to, ka autovadītāji, kas piedalījās konkursā, galvenokārt pareizi atbildēja uz uzdotajiem jautājumiem un zināja, kā rīkoties ārkārtas gadījumos, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa vecākā inspektore Latgales reģionā Irita Slavinska.